Rood of waarom pesten niet grappig is

Het begon klein. Tuur bloosde. Grappig. Toen iedereen hem uitlachte, was het niet grappig meer. Maar hoe stop je met pesten?

Recensie
Pesten, niemand vind het leuk en toch gebeurd het. Dit verhaal laat duidelijk zien hoe pesten begint en dat pesten echt niet leuk is. Maar het verhaal laat ook zien dat je geen meeloper hoeft te zijn van de pestkop. Dat je juist een kanjer bent, als je niet meedoet met de pestkop. In Rood of waarom pesten niet grappig is wordt duidelijk dat het best moeilijk kan zijn om je mond open te doen. Vooral als je bang bent dat jij het volgende slachtoffer bent van de pestkop. Toch is er iemand in de klas die wel tegen de juf durft te zeggen wat er is gebeurd. En dan… dan volgt de rest van de klas ook. En blijkt dat de pestkop alleen staat. Er is niemand meer die de pestkop steunt.

Dit boek heeft een goed verhaal met een duidelijke boodschap erin. Een zeer geschikt boek voor op scholen en op bijvoorbeeld de BSO. Want juist daar kan deze boodschap goed aankomen en kun je gesprekken voeren met de leerlingen. Met dit boek als voorbeeld, kan pesten op een makkelijke manier bespreekbaar worden.

De tekeningen spreken trouwens boekdelen. De personages in het boek zijn krachtig neergezet, waardoor de boodschap nog eens extra aankomt. Ik geef Rood of waarom pesten niet grappig is dan ook 5 sterren. Vooral omdat het onderwerp erg belangrijk is en dat de boodschap in het boek heel duidelijk is. Pesten… waarom zou je?

Rood of waarom pesten niet grappig is – Jan de Kinder
Prentenboek ,hardcover, 32 pagina’s, De Eenhoorn
Bestel dit boek hier>>

 

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …