Tempel van de Spiegels – De wraak van Miren (deel 2)

De wraak van MirenSybilla, Catalí en Marthe hebben de Maanspiegel terug, maar de Zonnespiegel is nog steeds verdwenen. De drie avontuurlijke leerlingen van de tempelschool voelen zich verantwoordelijk voor de diefstal, maar hebben geen idee hoe ze de leugenachtige Miren en de gestolen spiegel kunnen vinden.

Recensie
Bij meerdelige series is het eigenlijk altijd de vraag of het tweede (en derde en …) deel net zo goed is als het eerste. De wraak van Miren is het tweede deel van de trilogie over de Tempel van de Spiegels. In het eerste deel hebben we kennis gemaakt het Sybilla, Marthe en Catalí en De wraak van Miren gaat verder waar ‘Het magische kristal’ is geëindigd. Zo’n strakke overgang vind ik wel prettig, dan heb je in ieder geval niet het gevoel van alles gemist te hebben.

image
De drie meisjes, die worden opgeleid tot priesteres, hadden na een spannend avontuur de gestolen Maanspiegel teruggevonden, maar de Zonnespiegel is nog steeds verdwenen. Terug bij de Tempel blijkt er van alles veranderd te zijn, Vrouwe Noomi heeft nu de leiding. De meisjes voelen zich niet echt op hun gemak.image

Ze voelen zich nog steeds verantwoordelijk voor het verlies van de spiegels en eigenlijk kijkt iedereen hen daarop aan. De meisjes besluiten opnieuw weg te gaan, in de hoop nu wel de Zonnespiegel te vinden. Dit keer voert de reis door Messene en De wraak van Miren eindigt in de gevaarlijke mijnen van Bythinia waar Catalí verdwijnt …

In De wraak van Miren komen we dus de bekende personen uit het eerste deel tegen, maar maken we ook kennis met nieuwe personen. De meisjes beleven opnieuw een spannend avontuur, haast nog spannender dan het eerste. En het tweede deel maakt eigenlijk alleen maar nieuwsgierig naar het laatste deel waarin het hopelijk tot een ontknoping komt. Hoewel …, een beetje een open einde is ook best fijn, dan kan er altijd nog een vervolg komen ;-).

image
Net zoals in het eerste deel heeft ook De wraak van Miren een plattegrond waarop je de reis van Sybilla, Marthe en Catalí kunt volgen. Het is immers een wereld die niet de onze is, met gewoonten en gebruiken die niet de onze zijn. Leuke en prettig leesbare fantasy  voor meisjes van 10 tot 14, geschreven door Mirjam Gielen.

Tempel van de Spiegels: De wraak van Miren– Mirjam Gielen
Bekijk op bol.comJeugd-fantasy, hardcover, 352 pagina’s, Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V.
Bestel dit boek hier >>>>

Ook geïnteresseerd in het eerste deel?
Tempel van de Spiegels: Het magische kristal – Mirjam Gielen
Bekijk op bol.comJeugd-fantasy, hardcover, 320 pagina’s, Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V.
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De man die met poppen speelde

De man die met poppen speelde. Wanneer een thriller zo’n titel heeft, geeft me dat …