Marie danst (+ DVD)

De rode klaproos van Elfje Marie staat onbeweeglijk in de late zomerzon. Het is drukkend warm en er staat geen zuchtje wind. Marie en haar vriendjes hebben feestelijk veel gegeten van een heerlijke honingtaart en liggen languit in de warme zomerzon. Tot Victor Vlinder zingend de rust verbreekt. Met z’n allen gaan ze naar de zomerwei om samen feest te vieren en te dansen. Maar durft Marie wel te dansen?

Een heerlijk zomers verhaal over een elfje dat schroom heeft om te dansen. Jean-Philppe Rieu schreef opnieuw het verhaal en componeerde er weer muziek bij. Ook bij dit boek zit een dvd, waarop de vrolijke illustraties van Mark Janssen volop tot leven komen. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Recensie
Marie danst is een prachtig en spannend boek, met schitterende illustraties. Marie denkt dat ze niet kan dansen, en durft dus ook niet te dansen. Ze is bang dat haar vrienden haar gaan uitlachen, als ze zien dat ze niet kan dansen. Dit alles veranderd als er een harde storm komt, en ze haar vrienden kwijt raakt door de storm. Als ze na de storm, haar vrienden weer terug vindt, is Marie zo blij, dat ze gaat dansen van plezier. Haar vrienden dansen met haar mee. En zo komt het dat Marie toch plezier krijgt in dansen.

Het leuke aan dit boek is dat er ook nog een extraatje bij zit: een prachtige dvd van Marie danst. Op deze dvd wordt het boek op een geweldige wijze voorgelezen, en worden de illustraties prachtig weergegeven. Mijn zoontje van 5 jaar zat aan de buis gekluisterd en vond het jammer dat het filmpje zo snel was afgelopen. Hij wou de dvd gelijk nog een keer zien. Volgens mij vindt hij de dvd nog leuker dan het boek zelf.
Marie danst is een prachtig verhaal met een duidelijke boodschap erin. Marie danst, zal dan ook zeker aanslaan bij kinderen.

Marie danst – Jean-Philppe Rieu & Mark Janssen
Prentenboek + dvd, hardcover, 32 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share