Zonnige zomer, Kijk- en zoekboek [recensie]

IMG_6131Rotraut Susanne Berner vertelt in kleurrijke beelden grote en kleine avonturen: over Susannes verjaardagsfeest in het park, over verdwaalde pinguïns en over een muis die zich op elke pagina verstopt heeft.
IMG_6141Recensie

Xavi en ik hadden weer een doos binnen gekregen met wat artikelen om te recenseren en samen zaten we al enthousiast voor de doos om te kijken wat er nu weer in zou zitten. Het grappige was dat we allebei hetzelfde zeiden toen we het boekje bovenop zagen liggen. Hee die hebben we al in het groot gezien!

Het kijk- en zoekboek van Rotraut Susanne Berner is er ook in een groot formaat, maar dit is een mooi klein boekje, handig om mee te nemen. En ook handiger voor de kinderen om vast te houden kwam ik achter.

Het grote boek was prettiger voor de volwassenen omdat je dan heel goed allerlei dingen aan kon wijzen en er iets over kon vertellen en ze op de volgende pagina kon laten zoeken naar hetzelfde. In dit mooie kleine boekje kon Xavi zijn eigen gang gaan. Gewoon lekker buiten in zijn huisje en daar had hij zijn moeder helemaal niet bij nodig, ook wel eens prettig.

Screenshot 2014-11-22 at 19.22.48

Op iedere pagina staan vrolijke afbeeldingen waar je allemaal zomerse taferelen in terug vindt , kinderen op blote voeten, lekkere ijsjes, het gras dat gemaaid wordt etc. Je ziet een heel verhaal uitgebeeld in plaatjes en hoe vaker je ernaar kijkt hoe meer er eigenlijk te zien is. Verrassend en vrolijk!IMG_6132

Op de achterkant zie je een aantal personen die je iedere keer terug ziet komen en waar je dan een verhaaltje omheen kunt bouwen, zelfs ik kon er steeds weer wat nieuws uit halen. Kortom, een leuk kijkboek waar je niet snel op uitgekeken raakt!

Ook Yuna is blij met het boekje, al is het maar gewoon om lekker wat te bladeren, weer weg te leggen en weer te pakken. Dat spelletje kan bij haar zo een half uur doorgaan! Of ze gaat ruilen met haar broertje Quint en wijst tien keer hetzelfde aan en is bij de eerste keer aanwijzen nog net zo enthousiast als bij de tiende, geweldig toch! Wij vinden in ieder geval dat je van boekjes nooit genoeg kunt hebben.

Zonnige Zomer – Rotraut Susanne Berner
Bekijk op bol.comKijk- en zoekboek, 16 pagina’s uitgeverij Lannoo
Bestel dit kartonboek hier >>>>

IMG_6143

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

De zomer in met het koninklijk gezin

Hoewel zowel onze gedachten, als die van de leden van het Koninklijk Huis bij de …

Share
Share