naar buiten kijken

Relativiteitstheorie [persoonlijke blog]

Voordat je moeder wordt heb je vrije tijd. Zodra je moeder wordt heb je nog steeds vrije tijd, uiteraard is deze veel schaarser en daarnaast is de invulling ervan drastisch veranderd. Het zal vast voor sommige ouders anders zijn, maar voor mij (en een aantal vriendinnen van mij) geldt dat die verandering soms lachwekkend en zaligmakend tegelijk is. Ik zeg lachwekkend omdat het grappig is dat je idee van lol ineens 180 graden kan draaien zonder dat het onnatuurlijk aandoet.

Voordat ik moeder werd had ik nooit gedacht dat ik lol zou beleven aan een speelparadijs (lees: krijspaleis), pannenkoekenhuis met speelhoek (inclusief gemiddeld decibel van rond de 100), de kinderboerderij of een druk zwembad. Als ik vrij was ging ik het liefst relaxen met een goed boek of een serie, lekker ergens lunchen of naar de film. Nu denk ik alleen maar aan de lol die mijn kind beleeft als hij het geitje aait op de kinderboerderij of gillend van de glijbaan in het zwembad zoeft.

naar buiten kijken

Dit is het levende bewijs van de relativiteit der dingen:  de lol die je in het pre-oudertijdperk had valt in het niet bij het genieten van je kind dat krijst van plezier.

Mute-functie
De natuur heeft overigens ook een soort mute-functie in het moeder/vaderbrein gebouwd. Zodra je ouder wordt is het makkelijker om de gillende geluiden om je heen te mutenen je alleen te focussen op je eigen kind. En daarbij, zodra je in een omgeving komt waar andere kinderen gillen, vallen de decibellen van jouw kind in het niet en zijn ze dus ook niet meer irritant. Misschien is dat de reden (naast het plezier dat je kind beleeft) dat ouders met kinderen elkaar zo graag opzoeken. Dus tegenwoordig als ik een dag vrij ben bedenk ik eerst wat voor mijn kind leuk is.

Moeder worden zorgt voor een hele nieuwe dimensie van genieten, want als je kind geniet dan voel jij dat dubbel zo sterk.

kinderboerderijEn het leuke is dat dat ook voor mannen geldt. Toen ik laatst op mijn vriends verjaardag opperde naar het zwembad te gaan stemde hij in. Eerst voelde ik me schuldig dat ik iets ging doen voor onze zoon terwijl het zijn verjaardag was. Maar toen ik mijn vriend zag glunderen terwijl hij met onze zoon van de glijbaan roetsjte wist ik genoeg, hij genoot er net zo van als ik.

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share

About Myrthe Wesseling

myrthe_wesseling@hotmail.com'
Ik ben Myrthe, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van bijna 1,5. Veel moeders zullen beamen dat het meest verbijsterende aan het krijgen van een kind is, dat je na 1,5 jaar moederschap nog steeds het gevoel hebt alsof je pas net om de hoek komt kijken. Alles blijft je verwonderen en je kind blijft je elke dag verrassen, daarom is het ook zo leuk om dit met andere ouders te kunnen delen.

Check Also

Schoolpleinmoeders – lief, leed en luizen [recensie van het nieuwste boek van Meester Mark]

Verlegen buitenbeentjes en vileine roddeltantes; ouders die sidderen voor hun eerste tienminutengesprek en oude rotten …

Share
Share