Familiepretcabaret

Pieter Tiddens heeft al weer zijn achtste kindercabaretvoorstelling gemaakt: Familiepretcabaret. Onze oudste dochter van 10 jaar is met haar vader al naar twee eerdere edities geweest (Broodje Kind en Superpapa). Jongste dochter van 6 jaar is nu ook oud genoeg, dus zij en ik zijn dit keer ook mee geweest. Ik was erg benieuwd…

Allereerst waren we nogal verbaasd over de beperkte omvang van het publiek. De zaal was bij lange na niet vol. Ik hou het er vooral op dat dat te maken heeft met het feit dat het hier voorjaarsvakantie was. Het was bij ons een voorstelling zonder toegewezen plaatsen en wij zijn op de eerste rij gaan zitten. Daar moet je vooraf even goed over nadenken, bij een cabaretvoorstelling…

Pieter Tiddens ging op zoek naar de vraag wat familiepret nu eigenlijk is. Iedereen denkt dat je dat kunt vinden in pretparken, maar is dat echt zo? Met een gezin met twee kinderen ben je al gauw een paar honderd euro kwijt voor een dagje pretpark, is dat echt pret? Ik vond het begin van de voorstelling een beetje rommelig en onrustig. Nog een beetje zoeken, leek het. Maar al vrij snel kwam de verhaallijn op gang.

Tiddens laat zien dat je in het theater met beperkte middelen een geloofwaardige fantasiewereld kunt creëren. Een paar lakens, wat stokken en buizen en een zwabber die dient als pruik, zijn voldoende. Hij maakt graag en veel gebruik van een computer, een beamer en een scherm om het verhaal met filmpjes en beelden te ondersteunen.

Wat ik vooral erg leuk vond, is dat de kinderen in het publiek heel veel bij de voorstelling betrokken worden. Steeds weer verzint Pieter Tiddens iets en nodigt hij kinderen uit om hem te helpen. En dat is zo leuk, dat onze normaal nogal verlegen en bescheiden jongste dochter op het eind ook haar vinger opstak om mee te doen. Helaas werd ze toen niet uitgekozen, maar nog geen vijf minuten later stonden we met het hele gezin op het podium. Mijn dochters en ik moesten buizen in elkaar zetten om de zeegod Neptunus mee op te roepen, mijn man verscheen een paar minuten later uitgedost als Neptunus op het podium… Ik zei al, je moet te voren even nadenken of je wel op de eerste rij wilt zitten ;-).

Hoe dan ook, Pieter Tiddens heeft aangetoond dat je voor familiepret echt niet naar een pretpark toe hoeft! De voorstelling Familiepretcabaret is de komende twee maanden nog te bezoeken in verschillende theaters in Nederland. Ik zeg: doen!

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Theaterspektakel: De Familie van Nielie breekt de tent af!

Op 23 december 2018 – Kerstvakantie – gaat Kwatta in coproductie met Oorkaan, met tekst …