Ik gun geluk – emotionele TV-special met Jaap Jongbloed – kijktip 8 oktober

In het tv-programma Ik Gun Geluk reizen twee Nederlandse ouderparen samen met Jaap Jongbloed af naar de Filippijnen. Daar draaien zij een week mee in de verzorging van een lokaal gezin waarvan het kind een soortgelijke handicap heeft als die van hun eigen kind. De emotionele special met Jaap Jongbloed, ambassadeur van het Liliane Fonds, biedt een bijzondere blik in de levens van gezinnen met kinderen met een handicap in Nederland en de Filippijnen. Wat zijn de verschillen met Nederland? Wat zijn de overeenkomsten? En wat kunnen de Nederlandse en Filippijnse gezinnen van elkaar leren? 

Ik Gun Geluk is zondag 8 oktober om 18.10 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Een van de ouders die in het tv-programma met Jaap Jongbloed afreist naar de Filippijnen is Froukje uit Zoetermeer. Moeder Froukje neemt grotendeels de dagelijkse zorg voor hun twee tweelingen voor haar rekening. Dat is extra zwaar omdat een van haar zoons, de achtjarige Noud, een hersenbeschadiging (Cerebale Parese) heeft door vroeggeboorte.

Evert en Karin uit Groningen, de ouders van de zesjarige Roy, reizen ook af naar de Filippijnen. Ook Roy heeft een hersenbeschadiging, maar is net als Noud meer dan zijn handicap. Roy en Noud doen allebei aan racerunnen. Roy wil later brandweerman worden en Noud droomt ervan om ooit zanger te worden.

Liliane Fonds/Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK)
Het programma is een initiatief van het Liliane Fonds en wordt gemaakt in samenwerking met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Beide organisaties geloven in een wereld waarin kinderen met een beperking vanzelfsprekend mee kunnen doen. Een kind met een handicap vraagt niet alleen veel van het kind, maar ook van de ouders. Zeker als het kind opgroeit in een land waar extreme armoede heerst, de toegang tot voorzieningen zoals medische zorg slecht geregeld is en acceptatie door de omgeving niet de normaalste zaak van de wereld is.

Jaap Jongbloed zet zich al meer dan 35 jaar in als ambassadeur van het Liliane Fonds.

Tegelijkertijd met het tv-programma loopt de campagne Ik Gun Geluk. Het doel van het Liliane Fonds is om door middel van donaties kinderen met een handicap in arme landen een nieuw perspectief te bieden. Samen met lokale organisaties zetten zij zich in om deze kinderen sterker te maken, hun talenten te ontwikkelen en hun omgeving toegankelijker te maken.

Meer informatie: ikgungeluk.nl

Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van Liliane Fonds, daar staan nog meer filmpjes <KLIK HIER>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Internet en TV combineren voor een persoonlijke ervaring

Met een internet en TV abonnement heb je een combinatie in huis die van televisie …

Share
Share