Cra-Z-Knitz-set voor muts [recensie]

17121SnSCraZKnitzScarfPkgRevFINALCS4

Ontwerp en brei prachtige modestukken! Met deze set brei je snel en makkelijk je eigen kleurrijke, sprankelende modestukken! Leuk om te dragen en ook nog eens leuk om te delen! Maak zelf mutsen, sjaals, beenwarmers, handschoenen en meer!

Recensie
Ik werd blij toen we de Cra-Z-Knitz-set voor muts kregen. Echt iets voor mij! Ik vind handwerken namelijk niet ouderwets of saai, maar vind dat je heel leuke en hippe dingen zelf kunt maken en het is echt heel ontspannend. De set maakte ook mijn jongste dochter ook gelijk enthousiast om voor zichzelf een muts te gaan breien ! Kijk, dat moeten we hebben.

IMG_3786Met deze set brei je niet op de traditionele manier met breipennen, maar met een breiring. Dat is eigenlijk een soort groot uitgevallen punnikklosje met niet 4 of zes pinnetjes, maar veel meer. Je hebt breiringen in soorten en maten. Overigens zijn er ook rechthoekige breiramen verkrijgbaar, er is ook een Cra-Z-Knitz-set met een rechthoek. En ja, de techniek heeft naast punniken ook best iets weg van loomen, de rage van de zomer van 2014. Het eindresultaat ziet er echt als een degelijk breiwerk uit.

Voor alle verschillende CRA-Z-Knitz pakketten, klik hier >>>>

IMG_1698Natuurlijk kan je met deze set veel meer maken dan alleen een muts. De set levert het basismateriaal: de breiring, een breihaak en een plastic naald. In de doos zitten instructies voor het opzetten van de steken, voor het breien zelf en voor het afhechten. Ten slotte zijn bij deze set twee bollen garen in felle hippe kleurtjes geleverd, ruimschoots voldoende voor een muts. Kortom, je kunt direct aan de slag met de complete set! En lukt het toch niet, dan staat hier op YouTube een filmpje met uitleg.

Met de basis kan je na de muts zelf ook creatief helemaal los gaan en allemaal mooie dingen maken. Je hebt alleen maar een idee, een leuk patroon en garen nodig. Zo heb ik een paar jaar geleden bijvoorbeeld deze simpele sjaal gemaakt met een breiring. Snel klaar en omdat ik kwalitatief goed garen heb gebruikt, draag ik de sjaal nog steeds (zoals je kunt zien). Als je eenmaal de slag te pakken hebt, ben je zo twee meter verder!

FullSizeRenderOmdat ik van mening ben dat breien met een brei-ring die in de Cra-Z-Knitz-set zit niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook voor volwassenen (zeker als je –net als ik- (nog) niet op de traditionele wijze kunt breien), deel ik hier graag nog wat informatieve linkjes over breiden met een breiring: algemene informatie, patronen en meer steken dan alleen een basissteek. Op internet is nog veel meer te vinden. Goede zoektermen zijn breiring, breiraam en knitting loom.

Mijn jongste dochter van 9 is ondertussen druk met haar eigen Cra-Z-Knitz-muts. Het kost kinderen tijd om dit soort dingen te maken, althans, dat geldt voor die van mij. Na een kwartiertje is de lol er van af en wordt de breiring een poosje aan de kant gelegd. Om gelukkig later weer opgepakt te worden. Ik vind het zelf een aangenaam klusje voor bij de televisie! Als het mij te lang duurt, maak ik die muts gewoon zelf af voor haar!

Cra-Z-Knitz-set voor muts
Handwerk- en knutselpakket, Bot-i, vanaf 8 jaar
Bestel Cra-Z-Knitz set voor muts hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …