App: Fruity Sudoku

Ik maak als het even lukt elke dag de Sudoku in de krant, om een momentje ontspanning voor mezelf te creeren en tegelijkertijd mijn hersens te trainen. Houd ik mezelf voor. Mijn zoontje van 4 doet al een beetje mee en mag soms de cijfers schrijven.

Maar ik heb ook een Sudoku-app gevonden die hij zelf kan doen, met fruit in plaats van cijfers en met een spelbord met 2 x 2 vakjes. Het heet Fruity Sudoku. Er zijn 4 levels: easy peasy, medium rare, tough taste en hard boiled.

Je krijgt per spel een spelbord van 4 x 4 verdeeld over 4 blokken. In elk blokje van 2 x 2 mag maar 1 appel, 1 sinasappel, 1 citroen en 1 kers voorkomen. Grappig bedacht en met de moeilijkheidsgraden goed aanpasbaar voor de verschillende leeftijden.

Als je klikt op een leeg vak komt er een pop-up met de 4 fruitsoorten en moet je de juiste aanklikken. Eenvoudige interface dus; dat moet mijn zoon van 4 morgen kunnen leren.

Zijn gebruikerservaring volgt dus nog.

Naast zoeken op de tablet, kun je ook zoeken in de Android Library online.

Screenshot Fruity Sudoku-1 Screenshot Fruity Sudoku-1

Lees ook:

recensies van andere apps op de Samsung Galaxy Tab

andere blogposts op Trotsemoeders.nl over spelletjes

Share

About marijke

marijke@ideacomapny.nl'

Check Also

Gek op Sudoku 5

De vijfde bundel alweer van Gek op Sudoku. En ik kan me voorstellen dat het …

Share
Share