Gezond & energiek zwanger

Sporten tijdens je zwangerschap is goed voor jou, en voor je baby! In dit praktische boek vind je work-out schema’s voor beginnende en geoefende sporters . In combinatie met de oefeningen en voedingstips zorg je zo voor een fitte en geweldige zwangerschap.

Recensie
De energieke zwangere vrouw op de voorkant kan je zowel uitnodigen als afschrikken. Maar laat dat tweede vooral niet gebeuren. Ook ik, als niet enthousiaste sportster, moest even slikken toen ik dit boek zag, maar dat is nergens voor nodig.

Er wordt een goede uitleg gegeven over waarom bewegen tijdens je zwangerschap gezond is. Dat weten we natuurlijk allemaal wel, maar als je eerlijk bent is er vooral in de eerste periode niets heerlijker dan opgekruld op de bank liggen. Fijn is dat de schema’s uit dit boek je op een gemakkelijke en laagdrempelige manier laten bewegen.

Voor elk trimester van je zwangerschap geeft Gezond & energiek zwanger een passend bewegingsprogramma. Dit is voor elk trimester weer verdeeld in beginner en gevorderde sporter. Je kunt kiezen voor twee verschillende soorten sport of beweging, namelijk hardlopen of wandelen en zwemmen. Met goeie tekeningen wordt een uitgebreide uitleg gegeven over hoe je moet stretchen voor je begint.

De oefeningen worden per trimester aangepast aan wat je lijf aan kan of juist nodig heeft. Naast de beweegschema’s staan er in het boek voedingstips die je helpen gezond en fit je zwangerschap door te komen. De foto’s en het kleurgebruik maken dat je meteen zin krijgt om het boek door te bladeren.

Achter in het boek zijn er in vrolijke kleurenpagina’s gemaakt waar je een zwangerschapsdagboek kan bijhouden. In dit dagboek kan je de sportieve vorderingen bijhouden, maar er is ook ruimte om herinneringen vast te leggen over je zwangerschap.

Door dit mooie en praktische boek ben ik als niet enthousiast sportster toch enthousiast geworden om meer beweging te krijgen, en dat wil wat zeggen.

Gezond & energiek zwangerschap – Esther van Diepen
Hardcover, ringband, 161 pagina’s, Mom in Balance
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

About Eva-Katrien Schröder

ektje@hotmail.com'

Check Also

Waarom trampolinespringen gezond voor je is

Voor veel kinderen is het een droom om een trampoline in de tuin te hebben. …