Bureau SPEURNEUS 1 – Bureau Speurneus en de boekenmaffia

Er zijn boeken die leuk zijn voor kinderen om zelf te lezen, er zijn boeken die leuk zijn om voor te lezen, en er zijn boeken waarbij het allebei leuk is. De boeken van Jozua Douglas horen tot de laatste categorie. Ze hebben niet te lange zinnen, niet te lastige woorden en vele leuke illustraties zodat ze aantrekkelijk zijn voor kinderen. Ze hebben vaart, een prima verhaal en veel humor, waardoor ze in ieder geval door mij graag worden voorgelezen!

Het nieuwste boek van Jozua Douglas heet Bureau Speurneus en de Boekenmaffia. Het is (gelukkig!) het eerste boek in een hopelijk lange reeks over bureau Speurneus en een vervolg op De Verschrikkelijke Badmeester. Het boek is los te lezen.

Bureau Speurneus is uitgegeven door uitgeverij De Fontein als hardcover met vele grappige illustraties door Geert Gratama. Het boek telt 256 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8.

Inhoud
‘Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S.?’ vroeg Lev.
‘Mooie naam, hè?’ zei meneer De Bruin. ‘Het betekent: Sublieme Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Uitstekend Speurwerk. We zijn echt een perfect team, jongen.’
‘Maar pap, ik zei toch dat ik geen detective wil worden.’
Er is een misdaad gepleegd in de bibliotheek. De politie verdenkt bibliothecaris Sjaak Schreef, maar heeft niet genoeg bewijs om hem te arresteren.

Meneer De Bruin denkt dat Sjaak onschuldig is. Hij wil dat samen met zijn zoon bewijzen, maar Lev heeft daar helemaal geen zin in. Als meneer De Bruin plotseling zélf verdachte wordt móét Lev wel in actie komen, of hij nou wil of niet. Gelukkig staan zijn vrienden altijd klaar om hem te helpen.

Mening
Ik ben zo blij met dit boek. Ik heb er doorheen gebladerd, stukjes gelezen en ik kan niet wachten om het woensdag in een van mijn klassen te gaan voorlezen. Ook mijn eigen kinderen hebben zin om dit boek te gaan lezen, ook al zijn ze ouder dan de doelgroep. Ik denk dat ik hen eerst De Verschrikkelijke Badmeester nog een keer laat lezen, zodat ik zelf het nieuwste boek van Jozua Douglas kan gaan voorlezen. En wanneer dit bevalt, en dat verwacht ik zeker, hoop ik dat het tweede Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. boek snel verschijnt.

De verschrikkelijke badmeester – Jozua Douglas [recensie]

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De verschrikkelijke badmeester – Jozua Douglas [recensie]

Tegen zijn zin moet Lev van zijn vader op zwemtraining bij Brulboei, de allerberoemdste zwemkampioen …

Share
Share