Het Grote Bosorkest

Als je in de lente vroeg genoeg opstaat, kun je de muzikanten van Het Grote Bosorkest hun instrumenten horen stemmen. Tot de dirigent van dit bijzondere orkest bij het ochtendgloren het startsein geeft. Dan klinkt als uit één bek de prachtigste muziek. En krijg je vanzelf zin om mee te zingen. Met sfeervolle prenten en welluidende klanken wordt het bos in dit prentenboek wakker. Een lofzang op de natuur voor kinderen vanaf 4 jaar.

Recensie
De boeken van Guido van Genechten vallen bij mijn dochter altijd goed in de smaak. Wanneer ze dit boek in handen krijgt, hoor ik ook meteen enthousiaste geluiden. Samen bekijken wij het boek en de prenten zijn al een feest om te bekijken! Van de donkere nacht worden de pagina’s steeds wat lichter tot uiteindelijk het helemaal licht is. We starten onze tocht in het bos midden in de nacht, waar alle dieren slapen. Of toch niet? Nee, er is wel een dier dat wakker is en zijn “oe-hoe” klinkt door het stille bos. Het duurt niet lang of ook de zanglijster ontwaakt… “tsjiek-tsjiek tsip sip-sip” en ook de specht wordt wakker en klopt met zijn snavel tegen een boom. Na het eerste dierengeluid begint mijn dochter al meteen de geluiden mee te doen en het wordt een echt miniconcert van vogelgeluiden. Als uiteindelijk alle dieren wakker zijn mogen we ons helemaal uitleven en maken we alle geluiden door elkaar.

Een fantastisch boek waarbij kinderen leren welke geluiden bij welke dieren horen en waar niemand stil naar blijft luisteren… Dus trommel de hele familie op en ga lekker bij elkaar zitten om dit boek te lezen. Samen vervul je de rol van Het Grote Bosorkest!

Het Grote Bosorkest – Guido van Genechten
Prentenboek, Hardcover, 28 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees meer:
Geef een vogeltje cadeau
De Bremer Stadsmuzikanten
In het bos van de luiaard

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …