Het Struispaard

Bibi is gek op haar vader en op haar vriendje Simmie. Huppelend naast haar vader zingt ze: ‘Papperdepapperdepapa.’ Soms is ze boos op hem. Gelukkig gebeurt dat niet zo vaak. Met Simmie beleeft ze spannende en grappige avonturen. Ze kunnen ook goed nadenken. Af en toe hoor je hun hersens kraken.

Als er geen vogels waren, zou ik ze wel missen, zegt Bibi.  Ze zit met Simmie aan de oever van het kanaal. In een boom zingt een merel en in het kanaal zwemmen drie eenden. Nee, hoor, zegt Simmie. Die zou je niet missen. Wel waar, zegt Bibi.  Als iets niet bestaat, mis je het ook niet, zegt Simmie. Hoe weet jij dat nou? Simmie kijkt haar strak aan. Mis jij het struispaard?vraagt hij.Het wat? Het struispaard.

Recensie
Het Struispaard is een mooi voorleesboek voor kinderen vanaf vier jaar. Bibi en haar vriendje Simmie beleven hierin veel avonturen. Doordat het verhaal bestaat uit verschillende, korte verhaaltjes, is het makkelijk om voor het slapen gaan één of twee verhaaltjes te lezen. Het boek heeft een interessant onderwerp, namelijk of je iets kunt missen dat niet bestaat. Simmie weet zeker dat je niet iets kunt missen als je niet van het bestaan af weet. Om zijn vriendin Bibi te overtuigen vraagt hij of ze het Struispaard mist. Daar heeft Bibi echt werkelijk nog nooit van gehoord! De vraag blijft echter, bestaat dit paard nu wel of niet?

Humoristische en ontspannen verhalen worden afgewisseld met stof tot nadenken. Want dat kunnen de twee vrienden ook heel erg goed. Over alledaagse dingen, maar ook over bijzondere gebeurtenissen of wetenswaardigheden. Regelmatig lokt dit een gesprek met mijn dochter uit…  Die denkt er dan ook even over na en dan krijg ik haar ideeën te horen. Erg leuk en dus ook een lekker interactief boek.

Het boek kent een prettig lettertype en de letters hebben een goed formaat. Zo kunnen kinderen – als ze eenmaal zelf kunnen lezen – ook prima het boek zelf lezen zonder dat ze moeten turen naar te kleine lettertjes. De verhaaltjes zijn allemaal voorzien van een klein prenten die in grijstinten zijn gedrukt. Dit in tegenstelling tot de kleurrijke kaft die het boek heeft.

De alledaagse gebeurtenissen, gecombineerd met een dosis fantasie zorgt ervoor dat kinderen zullen genieten van het struispaard. Wanneer je eenmaal bent begonnen aan een verhaaltje, wil je het hele verhaal lezen! Een prima boek om iedere avond uit voor te lezen.

Het Struispaard – Anton van der Kolk
Voorleesboek, hardcover, 128 pagina’s, Van Goor
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share