Jaar van het avontuur – Gids naar de meest opwindende reisbestemmingen

lonely-planet-avontuur-trotse-moedersJaar van het avontuur is een inspiratiebron en planbord tegelijk. De gids troont je mee over de hele wereld op zoek naar actie. Ontdek een resem buitengewone belevenissen zoals snowbiken in Frankrijk, volcanoboarding in Nicaragua, kajakken met orka`s in Canada en zeilen bij de Whitsunday Islands. Kies uit ruim 250 avonturen in 115 landen, voor ieders conditie. Sommige vergen het uiterste van je krachten, andere beleef je op een ontspannend ritme. Een avontuur hoeft per slot van rekening geen synoniem te zijn van afzien…Laat je inspireren en plan een memorabel jaar.

De Lonely planet is een reisgids die voorheen in de rugzak van menig backpacker niet mocht ontbreken. Maar tegenwoordig spreekt deze reisgids een veel breder publiek aan. De gids die oorspronkelijk in het Engels wordt geschreven, kent tegenwoordig meerdere vertalingen en brengt een overzicht van diverse bezienswaardigheden, restaurants en overnachtingsmogelijkheden. Met deze reisgids op zak, kom je op plekjes die je anders misschien niet had ontdekt.

IMG_2821Ook mijn man en ik zijn in het bezit van ‘een Loneley planet’ en die heeft ons jaren geleden op een rondreis door Brazilië geholpen mooie plekken te ontdekken. Tegenwoordig zijn onze vakanties met 2 jonge kinderen wat minder spectaculair en is er geen reisgids van lonley planet nodig voor een onvergetelijke vakantie. Met zon, zee, strand en lekker eten zijn wij al snel tevreden. Toch ben ik enorm benieuwd op welke bijzondere plekken  de Jaar van het avontuurgids mij brengt. En mij kan vertellen waarom ik nou juist in maart naar Maleisië moet afreizen.

Het is me niet meteen duidelijk, maar na een paar pagina`s krijg ik in de gaten hoe dit boek is opgedeeld, elke maand is in 4 weken opgedeeld en bij elke week wordt aangegeven naar welk land je het op dat moment het beste kunt gaan. Dit heeft veelal te maken met het meest gunstige klimaat op dat moment, of omdat de natuur op dat moment het mooist is. Hierna volgen 5 adviezen om ’te doen.’ Deze staan los van het land waar eerder over gesproken wordt.

IMG_2819

Zo is het advies om in week 1 van juni aangeraden om naar peak district in Engeland te gaan omdat het een mooie ervaring is om de zomer te beginnen in een van de beste nationale parken van het noordelijk halfrond. De 5 tips over bijzondere dingen die je het beste in deze week kunt doen, variërend van bungeejumpen op de Vekerzascadam in Zwitserland tot tijgers tracken in India. Het is erg leuk om te lezen wat op welk moment van het jaar geschikt is om te doen.

Het zijn veelal tips voor de redelijk avontuurlijke reiziger en niet echt geschikt voor een gezinsvakantie, maar dat zal ook niet de doelgroep zijn geweest waarvoor dit boek is gemaakt. De prachtige foto`s bij de tips zijn echt super mooi gemaakt en passen perfect bij de tips.IMG_2817

Hoewel de meeste tips ’te doen’ tips in dit boek mij net iets te avontuurlijk zijn (of ik heb er niet de juiste conditie voor) staan er wel een aantal bij die ik wellicht in mijn leven nog een keer ga meemaken. Zo lijkt het me geweldig om in juni beren te spotten bij de McNeil river in de VS, of in maart mee te gaan op een hondenslee in Groenland. Maar er staan ook tips in die echt niet aan mij besteed zijn, ik zie mezelf nog niet in december genieten van een slangenmassage in Israël, ook voel ik niet de behoefte om in juli een van de 300 club te worden door na een saunabezoek naakt door het koude (-73 graden!) Antarctica ijs te lopen.

Screenshot 2014-09-07 at 09.04.15Voor de avontuurlijke reiziger is deze reisgids een must om te hebben en ook als je op zoek bent naar ‘eens wat anders’ vind je vast en zeker iets leuks in dit boek. Ook al val ik als moeder met 2 jonge kinderen niet direct in deze categorie, erover lezen en daarbij een beetje fantaseren dat het een en ander er misschien ooit nog wel eens van kan komen is wel erg leuk. Eén minpuntje voor mij is wel dat de loneley planet adviseert om in week 2 van juli naar de stierenloop in Pamplona-Spanje af te reizen. Deze tip hoort wat mij betreft echt niet in (welke dan ook) een reisgids thuis. Maar goed dat is persoonlijk…

Jaar van het avontuur – loneley planet
reisgids, paperback, 216 pagina`s, Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share