Gek op Sudoku 5

De vijfde bundel alweer van Gek op Sudoku. En ik kan me voorstellen dat het een groot succes is. Door de mooie uitvoering is het een prima cadeau-idee (ook voor jezelf!). De puzzels gaan van eenvoudig tot zeer moeilijk waardoor je er echt een hele tijd zoet mee bent.

Als extraatje heeft Gek op Sudoku deel 5 ook “Sixy Sudoku”, met als regel: “plaats 1-6 in elke rij, kolom, vet-omlijnd vak, én in elke witte en grijze rechthoek”. Een andere vorm van logisch puzzelen, leuk!

Gek op Sudoku 5 is gemaakt door Peter Ritmeester en wordt uitgegeven door uitgeverij Nieuw Amsterdam. De bundel is online te koop, maar ook in diverse boekhandels.


Algemene informatie:
Gek op sudoku is inmiddels een terugkerend fenomeen in puzzelland. De puzzelboeken hebben een schare trouwe fans die elke keer met smart uitkijken naar het volgende deel. In deze vijfde editie niet alleen de vertrouwde sudoku’s met de vier grijze vlakken in het midden, maar als extra ook 20 sixy sudoku’s.

Deze nieuwste vondst van internationaal puzzelmaker Peter Ritmeester verscheen als eerste in The New York Times. In de Sixy Sudoku moeten in twaalf elkaar deels overlappende rechthoeken niet negen maar zes cijfers worden ingevuld. Een snellere variant die net zo verslavend is als zijn grote broer. Ideaal cadeauboek vol 250 uitdagende, kwalitatieve sudoku’s plus 20 extra puzzels.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Pluszle & Sudoku – vertrouwd en nieuw samen in één puzzelboek

Inmiddels zullen de meeste mensen die van puzzelen houden wel bekend zijn met Sudoku. En …

Share
Share