Militaire Luchtvaart Museum

Het militaire luchtvaart museum is een plek voor jong en oud. Met drie hallen en een groot buiten terrein kun je jezelf wel een paar uur vermaken. De Snijdershal neemt je terug in de tijd en toont toestellen van het eerste uur. Een kijkje in de luchtvaart vanaf het jaar 1913. Niet alleen de toestellen zelf, maar ook uniformen, foto’s en beeldmateriaal van die tijd kun je bekijken. Nieuwere toestellen vind je in de Vreeburghal, waar je alles komt te weten over helikopters, jachtvliegtuigen en lestoestellen vanaf 1950 tot heden. Wellicht het leukst van allemaal is het Flying Center waar jong en oud niet alleen alles kunnen leren over het vliegen, maar het ook zelf kunnen ontdekken en ervaren. Beweeg een bal door de lucht door middel van een luchtkanon, bestuur een vliegtuig en ontdek hoe een landingsgestel van een vliegtuig werkt!

[youtube rWEe9ChgbCI]

Wanneer het weer meezit is het heerlijk om een wandeling over het terrein te maken langs alle oude toestellen die er staan opgesteld. Een leuk en voordelig dagje uit, want de toegang is gratis! Voor meer informatie kijk op www.militaireluchtvaartmuseum.nl.

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.
Share
Share