Lieve papa

Jouw vader is de stoerste van de hele wereld. En de liefste natuurlijk. Maar hoe zeg je dat eigenlijk tegen hem?
Dit is je kans: schrijf, kleur en teken dit boekje vol voor je vader en geef het hem cadeau. Kruis maar aan waar hij op lijkt, hoe sterk hij is, wat je wilt dat hij draagt als hij je van school komt afhalen (en wat vooral niet) en wat het leukst is dat jullie samen hebben gedaan.

Recensie
Lieve papa is een boekje uit dezelfde serie als ‘Lieve mama’ en ook ‘Bedankt juf/meester’. Het staat vol leuke opdrachtjes in, die allemaal over papa gaan. Ingevuld en volgetekend geeft het een leuk en vooral ook humoristisch beeld van hoe je kind over zijn of haar vader denkt.

Voor een deel zijn het korte en krachtige opdrachtjes, zoals aankruisen wat voor kleren papa aan zou moeten hebben als hij zoon of dochter van school of de crèche haalt, of aangeven met welke spullen van papa je kind eigen heel graag speelt, of wat eigenlijk een betere naam voor hem zou zijn of wat je kind graag met zijn of haar vader doet op een regenachtige middag. En als het niet in het lijstje staat, dan is er altijd nog voldoende ruimte om het zelf te tekenen.

Andere onderdelen van Lieve papa vragen iets meer tijd. Je kind wordt gevraagd om een leuke tekening te maken of (kort) een herinnering op te schrijven. Een juweeltje vind ik de vraag ‘wat denk je dat je vader de hele dag doet op zijn werk’, voor kinderen natuurlijk heel moeilijk om zich een voorstelling van te kunnen maken. Een andere heel leuke vind ik de opdracht ‘plak een foto van je vader in (en daarna ook van jezelf) en teken daarop hoe hij er uitziet als een Quetzochxiang’ … (en wat een Quetzochxiang is, tja, daarvoor moet je toch echt het boekje zelf aanschaffen).

Mijn jongste dochter stond te trappelen om te beginnen aan Lieve papa, ze is eigenlijk niet te stuiten met de mooiste tekeningen. Schrijven is nog een beetje teveel van het goede voor haar, pas na de zomer in groep 3, maar daar kunnen grote zus of ik prima bij helpen. Wat ik erg leuk vind aan Lieve papa is dat het een mooie mix is van aanvullen en afmaken van lijstjes en eigen creativiteit.

Volledig ingevuld is het een prachtig document om te bewaren en over heel veel jaren, als je kinderen zelf papa en mama zijn, weer te bekijken. Om door je kinderen samen in te laten vullen, of juist per kind een boekje, ook leuk. Persoonlijk zou ik er wel bijzetten wanneer welk kind iets heeft ingevuld, over 20 jaar weet je dat niet precies meer en wil je juist weten of je kind dat nou als 5- of als 9-jarige vond …

Lieve papa is een leuk cadeautje, voor verjaardag, Vaderdag, of gewoon zomaar. Zowel al ingevuld als nog leeg. Ik vermoed namelijk dat veel papa’s het zelf ook leuk zal vinden om samen met dochter- of zoonlief in te vullen.

Lieve papa – knutselvriendenboekje voor jou & je vader – Gerard Janssen
informatief boek, paperback, 48 pagina´s, Snor
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

 

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een verrassing voor Vader Pluis

Tactisch uitgebracht, kort voor Vaderdag, is het nieuwe kartonboekje Een verrassing voor Vader Pluis. Een …

Share
Share