Mijn beeld van jou [recensie]

Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

Recensie
Emma woont al 16 jaar samen met haar vriend Lukas. Alles loopt op rolletjes en het is voor haar een vertrouwd leven. Ze werkt bij haar moeder in haar galerie, en is met haar proefschrift bezig over kunstgeschiedenis.

Op een dag zit ze even op een terras, op een zeer ontspannen manier. Ze merkt dat ze onverwacht wordt gefotografeerd. Daar is ze niet van gecharmeerd, en ze gaat daarover in gesprek met de fotograaf.

Vanaf dat moment verandert er iets in haar leven. Is ze nog wel tevreden met haar bestaan? Wil ze wel op deze manier verder ?

De fotograaf Boris, heeft zijn lens achtergelaten op het terras , en na wat zoeken vindt ze zijn adres, en gaat naar hem toe. Ze merkt dat ze hopeloos verliefd op hem is geworden, probeert het te negeren, maar het haar gevoel beheerst haar gedrag.

 

Dan volgt een reeksen gebeurtenissen, en door de schrijfster kunnen we dat duidelijk volgen. Zij beschrijft alles vanuit de emotie, verliefdheid, zorg, verdriet, en alles wat bij iedereen voor kan komen. En emotie is er volop aanwezig, bij alle personen die een rol spelen in het leven van Emma.

Het is een boek, wat gemakkelijk leest, geen spanning geeft, maar wel heel boeiend is.

Mijn beeld van jou – Susan van Eyck
Paperback, 302 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Harry Benson: Shoot First [DVD-recensie]

Harry Benson: Shoot First geeft een uitgebreid beeld van de illustere carrière van de productieve …

Share
Share