Furby Boom Chocolade Ei

Furby Boom Egg (2)De Furby kennen we waarschijnlijk allemaal wel. De nieuwe generatie Furby’s zijn Furby Boom! Om het spelen en verzorgen van deze Furby’s nog leuker te maken is er een speciale App ontwikkelt die je gratis kunt downloaden in de AppStore of via de GooglePlay Store.

Speciaal voor de Furby Boom App (met of zonder echte Furby) kun je dit chocolade ei gebruiken. Wat het precies is en wat je er mee kunt staat niet duidelijk op de verpakking, maar uiteraard probeerden mijn dochter en ik het graag uit!

Recensie
Een doos met een groot ei van chocolade dat gehuld is in folie van goud. Zo veel zie ik in één oogopslag. Helaas heeft het ei het transport niet helemaal overleefd, dus het ei is al gebroken en dus is het geen verassing meer dat het hier gaat om een ei van chocolade. Ik zie ook dat er iets in zit, dus het wordt snel en vakkundig uitgepakt.

Furby Boom Egg (3)

In dit Furby Boom chocolade ei zit een zakje met daarop afbeeldingen van diverse Furby’s: althans ik heb het idee dat het Furby’s zijn. Later kom ik er achter dat dit Furblings zijn: de digitale versie van de Furby. Want daar blijkt de app om te draaien: wanneer je een Furby Boom hebt kun je deze eieren laten uitbroeden, zodat het baby’s krijgt.

In het zakje zit een klein plastic Furby poppetje met aan de onderkant een QR-code. De beschrijving die er bijgeleverd wordt, bestaat uit drie plaatjes. Furby Boom Egg (6)Achtereenvolgens moet je de app downloaden (dit kan ook door middel van een scannen van een QR-code) en daarna moet je de QR-code van de kleine furby scannen. Klinkt niet heel moeilijk, dus ik ga direct aan de slag. Al snel blijkt het zeker geen slecht idee geweest te zijn dat ik al begonnen ben voordat mijn dochter thuis is.

De app downloaden gaat me goed af (het is een vrij grote app; houdt daar wel rekening mee) maar dan kom ik bij het scannen aan. Ik probeer contact te maken met mijn Furby door de kleine Furby op kleine afstand voor mijn tablet te zetten. Dit lukt steeds niet, waarna ik nog maar eens ga kijken en proberen. Op een gegeven moment kom ik er achter dat je met alleen zo’n gouden ei niet moet kiezen voor de optie “spelen met Furby Boom”  omdat dit wel een product is van Furby Boom, maar geen echte Furby Boom. Tja, je moet het maar even weten…

De App
Er is ook een optie “speel zonder Furby Boom” en dus ga ik vol goede moed aan de slag via deze optie. Zo nu en dan reageert de app niet bepaald snel en het is mij niet direct duidelijk wat ik nu moet doen. Dan opeens – zonder dat ik eigenlijk weet hoe ik er aan kom – heb ik een digitaal ei gekregen die ik kan laten uitbroeden. Wanneer je een echte Furby Boom hebt schijnen eieren sneller uitgebroed te kunnen worden, maar gelukkig hoef ik maar twee minuten te wachten. Daarna komt er een kleine furby uit het ei; wat en Furbling wordt genoemd. Deze moet je verzorgen: zonder echte Furby kun je kiezen uit de sapbar, wassen en stylen. Doel blijkt te zijn dat je de Furbling tevreden stelt en als zijn tevredenheidsmeter helemaal vol is gaat deze naar de stad en komt het te wonen in een appartementje in een grote flat.

Furby Boom Ei  (2)Nu dat is gebeurd heb ik gelukkig ook de scan-optie gevonden en scannen we de QR-code onder het kleine Furby poppetje. We scannen de code en dan kan mijn dochter – die er inmiddels ook is – kiezen uit drie eieren. Ze kiest een leuk ei met een grappig dessin en eigenlijk verwachten we dat er een Furbling uitkomt zoals het poppetje dat ze in handen heeft. We zijn daardoor toch enigszins teleurgesteld als blijkt dat dit niet zo is… Het nut van dit plastic Furby poppetje ontgaat ons nu een beetje. Kennelijk gaat het alleen om de code, maar het is toch vreemd dat je niet de Furbling krijgt die je zelf in handen hebt. De code is overigens maar één keer te gebruiken per spel; wanneer je hem nogmaals wilt gebruiken moet je een nieuw spel aanmaken (broertjes/zusjes kunnen dus afzonderlijk van elkaar op één tablet spelen).

Furby Boom Ei  (3)Persoonlijk ben ik er al snel klaar mee met die hele app. Zonder furby lijkt het me niet leuk en eigenlijk kun je dan ook niet heel erg veel doen. Per keer kun je maar één ei laten uitbroeden, de Furbling die daar uit komt geef je een naam met behulp van de namenzoeker (twee Furbische lettergrepen en allerlei combimogelijkheden) De betekenis van de diverse namen staat er gelukkig ook bij vermeld, dus op basis daarvan kiest mijn dochter een naam uit. Je Furbling moet je verzorgen. In de sapbar kun je drankjes mixen in de blender die vervolgens door je Furbling worden opgedronken. Afhankelijk van hoe lekker het beestje jouw drankje vind, krijg je digitaal geld: Furbucks genaamd. Ook kun je de Furbling lekker onder de douche zetten en wassen en vervolgens kan hij door naar de styling-salon. Als de tevredenheidsmeter vol is rijdt de Furby naar de stad, waar het in zijn eigen appartementje gaat zitten.

QR-codes voor eieren
Nieuwe eieren kun je krijgen door op zoek te gaan naar codes (en tijdens mijn zoektocht voor informatie over dit chocolade ei kom ik al diverse codes tegen op internet). Ook kun je eieren kopen met de verdiende Furbucks. Er zijn inmiddels al diverse Furblings geboren op de tablet bij ons en mijn dochter speelt er momenteel wel mee. Wel vervelend is het dat niet alle eieren zo snel uitkomen, want mijn dame heeft ook al een keer een half uur en zelfs een uur moeten wachten tot het ei uit kwam. Uiteraard kun je dan wel wat anders gaan doen, maar als je met deze app wil spelen en je moet wachten tot het ei uit komt is dat wel een tikkeltje frustrerend voor kinderen.
Momenteel is mijn dochter er dus wel even volop mee bezig, maar ik verwacht dat de interesse wel snel wegzakt aangezien ze steeds hetzelfde doet. Bovendien zit te eigenlijk gewoon te wachten tot ze eindelijk haar eigen “furbling” heeft gevonden in de app.

Furby Boom Ei  (4)Blij was mijn dochter toen ze via de app opeens een cadeautje had gekregen: de blijdschap sloeg al snel om in een teleurstelling, want alleen als je een echte Furby Boom hebt kunnen pakjes gratis uitgepakt worden. Nu kun je wel “betalen” om een pakje te kunnen openen, maar dat kost belachelijk veel Furbucks: 9999 Furbucks wel te verstaan. Volgens mij begin je ongeveer met 2000 en aangezien een digitaal ei kopen ook al 300 Furbucks kost, gaat het sparen niet erg rap. Inmiddels staan er al twee presentjes te wachten in de app…
Bovendien nodigt de sapbar, de douche en de kapsalon ook uit tot furbucks uitgeven: nieuwe items kun je kopen met je virtuele geld. Dus de Furbucks gaan er eigenlijk net zo hard uit als ze er in gaan…


Conclusie

Dan komen we op het punt dat ik toch mijn mening moet geven over dit chocolade ei en de Furby Boom app. Ik denk dat de app best een leuke aanvulling Furby Boom app Flatkan zijn als je zelf een echte Furby Boom hebt. Wanneer je dan de douche aanzet reageert je Furby daarop en dat is natuurlijk wel erg leuk om te zien, lijkt mij. Zo geeft de Furby bijvoorbeeld aan dat het water te heet of te koud is. Voor die optie zie ik dus echt wel mogelijkheden. Heb je zelf geen Furby Boom dan is de app misschien tijdelijk leuk, al kun je dan veel minder en heb je uiteraard de interactie tussen een Furby en de app ook niet. Het doel van het Furbling poppetje dat in het ei zat snap ik even niet. Het gaat om de code, al krijg je daar per definitie niet perse de digitale versie van je Furbling voor. Dat vind ik toch wel een groot minpunt.
Nu is mijn dochter dol op poppetjes en deze Furbling speelt gewoon mee wanneer ze met haar uitgebreide poppetjes en speelfiguren gaat spelen. Maar inmiddels zijn we zeven Furblings rijker, maar hebben we de Furbling uit haar pakketje nog niet gevonden. Ik heb een beetje het idee dat zodra mijn dochter deze heeft gevonden het al snel minder interessant gaat worden. Maar goed, dat zal de tijd ons moeten leren.

De Furby Boom app is gratis, dus er is geen reden om niet eens een kijkje te gaan nemen. Via codes van internet, gekochte eieren en spontaan ontvangen eieren kun je de app lekker uitproberen. De vele advertentie-filmpjes van een echte Furby Boom in combinatie met de app maken kinderen die spelen zonder wel lekker, dus marketing-technisch is het handig in elkaar gezet. Het is niet de vraag of je kind gaat vragen om een Furby Boom, maar wanneer…

In onderstaande commercial kun je de iteractie tussen de Furby boom en de App goed zien. Dat lijkt me voor kinderen erg leuk om te zien. Helaas hebben wij geen Furby Boom en missen we het leukste gedeelte van de App dus…

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Thuis droge voeten behandelen kan met dit middel

Een droge en ruwe huid van de voeten kan verschillende oorzaken hebben. De voeten zijn …

Share
Share