Peter Pan – The Neverending Story

Op donderdagavond 14 februari was in de Ziggo Dome in Amsterdam de première van de spectaculaire familieshow “Peter Pan – The Neverending Story”. Dit is een arenashow die door verschillende landen reist. Het verhaal van Peter Pan is bij de meeste ouders wel bekend. Ook wanneer je het boek niet gelezen hebt, is de Disney tekenfilm een goede weergave van het originele verhaal. Deze voorstelling volgt het verhaal nauwgezet, maar het wordt minder “Disney-achtig” getoond, indianen sterven bijvoorbeeld massaal na een gevecht met de piraten. Dit, en het enorme volume van de muziek en de special effect, maken deze voorstelling minder geschikt voor zeer jonge kinderen of voor kinderen die snel angstig zijn. Vanaf 6 jaar is het echter voor de meeste kinderen een geweldige ervaring en met recht kan deze show een familieshow genoemd worden. Voor volwassenen is het genieten van dans, acrobatiek, special effects en prachtige muziek. Voor kinderen zijn alles trucs en spektakel natuurlijk ook indrukwekkend, maar er zitten enorm veel grappige details in die zorgen dat kinderen niet afhaken. Zo was er bijvoorbeeld bij een schitterend gezonden duet van Peter Pan en Wendy met een ‘papegaai’ die heerlijk over het podium vloog, wat voor mijn zoon van 6 jaar een stuk interessanter was dan het zingen zelf.

Visuele magie
Op bijna ieder moment gebeurt er zoveel dat je soms niet weet waar je naar moet kijken. De decors zijn multifunctioneel en beelden iets uit (bijvoorbeeld een boek), maar worden ook gebruikt om beelden op de projecteren en mensen of dingen uit te laten verschijnen en verdwijnen. De geprojecteerde beelden waren niet alleen een passende achtergrond, maar maakten echt deel uit van de show. Zo was er bijvoorbeeld een scene waarin Peter Pan met zijn schaduw “vecht”. Een prachtig samenspel van mens en techniek. Mensen “vliegen” ook over het podium. Natuurlijk aan zichtbare kabels, maar dat maakt het effect op het geheel niet minder. Overigens “vliegt” Peter Pan ook echt zonder kabels. Zeer indrukwekkend, maar ik ga niet verklappen hoe…

Natuurlijk is er dans, maar vooral de acrobatiek was erg goed en paste goed in het verhaal. De muziek was goed gekozen. Zo zong kapitein Haak steeds een bekende aria uit diverse opera’, en kwamen bepaalde melodieën en muziekthema’s steeds terug bij bepaalde personages. Voor mij was het erg leuk om allerlei bekende hits zeer passend en erg mooi gezongen in de uitvoering geïntegreerd te zien. Jonge kinderen hebben daar natuurlijk geen herkenning bij en ook inhoudelijk kunnen zij niets met deze songs, want ze zijn niet in het Nederlands. Toch blijft het verhaal goed te volgen omdat TinkerBell, gespeeld door Jennifer Ewbank, het verhaal volledig vertelt. Kim-Lian van der Meij is verantwoordelijk voor de Nederlandse vertelstem en dit doet ze zo goed. Ze zorgt dat de wat heftigere scènes toch luchtig gebracht werden en daarom voor de kleinere toeschouwers niet te zwaar werd.

Peter Pan – The Neverending Story is een productie van het Belgische “Music Hall”. De cast is internationaal met ook klinkende Nederlandse namen zoals Sandor Stübl, die trouwens op fantastische wijze Peter Pan neerzet. Behalve dat hij goed is in dans- en vliegwerk, is de stem van Sandor prachtig in alle verschillende genres songs die hij zingt. Eigenlijk zat er geen zwakke schakel in het geheel, behalve dan dat er te veel is om in één keer te zien!

Extra voorstellingen
Het is bijna niet uit te leggen hoe verfijnd en tegelijkertijd spectaculair deze voorstelling was. Deze moet je echt zelf gezien hebben! En gelukkig blijft het in Nederland niet bij de 5 voorstellingen die dit weekend te zien zijn in de Ziggo Dome. Op 26 en 27 oktober 2013 is de show ook nog te zien in Ahoy Rotterdam.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

The Christmas Show 2019 [verslag]

Zaterdag ben ik met mijn 13-jarige tweeling en een 14 jarige klasgenoot naar The Christmas …