Move it back!

De Nederlandse Eugenie van Stratum woont met haar man en kinderen in Mexico. Ze staan op het punt om naar hun derde adres in Mexico City te verhuizen, de drugsoorlog laait in alle hevigheid op, Eugenie neemt op verzoek van de ambassade onvoorbereid deel aan een gespreksgroepje met Koningin Beatrix terwijl haar zoontje die dag buikgriep heeft en er stort een vliegtuig neer op loopafstand van hun nieuwe woning. Ondertussen probeert Eugenie haar schrijverscarrière van de grond te tillen, maakt ze zelf filmpjes voor de Nederlandse televisie, heeft ze discussies met haar man over het al dan niet aanschaffen van een Chihuahua en staan ze voor belangrijker besluiten omdat ze twijfelen aan hun toekomst en die van de kinderen in het steeds gevaarlijk wordende Mexico. Should we stay or should we go? is de centrale vraag in Move it back! Volg de avonturen van Eugenie en haar gezin door het nooit saaie Mexico.

Recensie
De ondertitel van Move it back! – hilarische avonturen uit Mexico City- klopt. Het is een erg leuk boek, dat ik met veel plezier gelezen heb! Het biedt een kijkje in het leven van een Nederlandse expat in Mexico. Eugenie woont met haar man en twee kinderen, een zoontje van een jaar of 6 en een baby-dochter, in Mexico City. Mexico City staat bekend als gevaarlijke stad, maar gelukkig lijken Eugenie en haar gezin daar weinig last te hebben van in de wijk waar ze wonen.

Baby Carmen is nog maar net geboren als het boek begint, het boek eindigt als ze bijna 2 jaar is. Ondertussen krijg je een indruk van het schoolgaande leven van haar grote broer Cesar. Van een kleuter in Mexico wordt heel wat meer verwacht dan van een Nederlandse kleuter: huiswerk, Engels leren, optredens en aan het einde van het kleuteronderwijs een heuse ‘graduation’.

Eugenie raast door het leven in Mexico, ze rijdt door de stad in de hoop dat ze de weg kan vinden, en als het niet lukt, dan maar een taxichauffeur regelen die voor je aanrijdt. Speelafspraakjes voor de kinderen, kennismaken met andere Nederlanders in Mexico, de koningin ontmoeten op de ambassade, bezoek uit Nederland, op vakantie naar Europa en ondertussen een boek schrijven en een gezin runnen. Gelukkig heeft ze hulp van Maria, de muchacha die bij ze in woont.

Move it back! is het vervolg op Move it, maar je kunt het zonder enig probleem lezen zonder voorkennis van het eerste deel. Move it back! is een heel ontspannen boek, dat leest als een trein. Het is heel beeldend en aanstekelijk geschreven, waardoor je je makkelijk een voorstelling van de situatie kunt maken. Daarnaast bestaat het boek uit allemaal korte hoofdstukjes, dus je kunt het ook makkelijk even aan de kant leggen om het wat later weer op te pakken (ideaal met kleine kinderen om je heen). Zelfspot en cynisme zijn Eugenie niet vreemd, wat een prettige bijkomstigheid is in dit snelle boek.

Move it back! – Eugenie van Stratum
Roman, paperback, 204 pagina´s, A.W. Bruna
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share