Gezonde voeding, pffff [blog]

fruit-tanjaEten in een gezin is best wel een ding. Niet alleen de boodschappen en het bedenken maar ook rekening houden met onze kinderen. Wat lusten ze wel /niet ,maar vooral ook wat is gezond.

En dat laatste is best lastig want er wordt zoveel verschillend en tegenstrijdig over voeding geschreven dat je het als ouder vaak niet meer weet. Ook wordt je als consument in de maling genomen door fabrikanten. Misleidende reclames maar erg aantrekkelijk gemaakt voor onze kinderen, “MAM dat wil ik ook”.

Jaren lang heb ik tegen mijn kinderen gezegd, geen mayo maar wel ketchup dat is ook nog gezond… Blijkt nu dat er in een fles ketchup gemiddeld 31 klontjes suiker zitten!

Het belangrijkste van voeding is dat het gevarieerd is, dus afwisselen met groente, fruit, vlees, vis, volkorenproducten, zuivel en eieren en tuurlijk kan er dan ook een keer gesnoept worden. Eet vooral veel groente en fruit, is dat voor jouw kind net een probleem probeer dan oplossingen te bedenken zoals verstoppen in een saus of maak een smoothie van fruit of groenten.

Denk als tussendoortjes ook aan noten en of gedroogd fruit. De voedelpiramide of de schijf van 5, zijn ook hulpmiddelen om gezond en gevarieerd te eten. Lees ook af en toe de ingredienten lijst op een product, is die lijst enorm lang….dan lekker laten liggen dat product.

Share

About Tanja Herrman

tanjaenjeanpaul@hotmail.com'
Behalve Trotse Moeder van drie kinderen ben ik voedings- en gewichtscoach. Op de website van Trotse Moeders ga ik schrijven over (gezonde) voeding en zal ik ook recepten plaatsen.

Check Also

Wil je graag zwanger worden, maar ben je verslaafd?

Wanneer je een kinderwens hebt, wil je natuurlijk het beste voor het kindje wat je …

Share
Share