Loomen met band-it – Supercoole loomideeën

loomen met band it supercoole ideeenLoomen is volgens mij echt wel dé rage van de zomer van 2014. Aan onze dochters van 8 en 12 merk ik dat de grootste hype op dit moment wel (even) voorbij is, maar de doos met elastiekjes wordt echt nog wel geregeld tevoorschijn gehaald. Het blijft namelijk leuk om te loomen.

Ik zag in september 2014 de uitvinder van het loomen in RTL Late Night bij Umberto Tan. Hij vertelde dat dit nog maar het begin is en dat hij nog grootste plannen heeft … Dit suggereert dat de rage nog niet voorbij is, of dat er snel weer een vervolg op komt!

imageIn Loomen met band-it – Supercoole loomideeën staat weer een aardig aantal armbandjes en figuurtjes die je met de elastiekjes kunt maken. Ieder patroon is voorzien van duidelijke foto’s en je wordt stap voor stap meegenomen tijdens het maken van de armband of bijvoorbeeld dit vogeltje. Iedereen kan het maken!

image
Ik vind dit bijvoorbeeld een erg leuke armband, maar ik heb mijn meiden nog niet kunnen verleiden de armband voor me te gaan maken.
Leuk aan Loomen met band-it – Supercoole loomideeën is dat het zich niet beperkt tot alleen armbanden, maar dat er dus ook verschillende figuurtjes in staan. Om te gebruiken als sleutelhanger bijvoorbeeld, of om een potlood mee te versieren of om gewoon leuk neer te zetten.

imageMijn dochters hadden nog wel een kritische kanttekening bij het boek. ‘Leuk hoor, mam, dat boek, maar heel veel van die patronen hebben we ook al op internet gevonden …’ Okee, veel van de patronen staan dus ook op internet. Grote verschil is dat op internet vooral met filmpjes wordt gewerkt en in het boek foto’s staan. Maar een (dun) boek kan je altijd meenemen, je hebt echter niet altijd internet bij de hand. Zeker kinderen in de basisschoolleeftijd niet.

Loomen met band-it – Supercoole loomideeën – Kitty de Wolf
Bekijk op bol.comKnutselen, paperback, 32 pagina’s, Tirion Creatief
Bestel dit boek hier >>>>

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Vlaggen voor op een kinderkamer

Wie aan decoratie denkt, komt al snel op foto’s voor aan de muur uit, of …