Kennismaking met de nieuwe Studio 100 serie ‘Prinsessia’ [verslag]

P1020682Kasteel Groeneveld in Baarn:
Een stralende middag en een schitterende ambiance die speciaal voor de officiële lancering van Prinsessia in roze is gehuld.
Het wemelt er van de prinsesjes (en twee knappe prinsjes) en de spanning is te voelen…
Er staat hier iets te gebeuren!

Voor TrotseMoeders mocht ik naar de perspresentatie van de nieuwe televisieserie Prinsessia van Studio 100. Ik was niet alleen naar Baarn gekomen, ik werd vergezeld door twee prinsesjes die er uiteraard beide schitterend uitzagen in hun prinsessenjurk. Bij binnenkomst in  het kasteel lagen er voor een laag podium heerlijk zachte roze kussens klaar. Schalen met gekleurde cakejes en snoepjes (en ook hier en daar wat fruit) staan verleidelijk op de tafels uitgestald. De keuze van het drinken is groot voor de kinderen: groen, blauw, geel, oranje of roze limonade… De kleuren zijn niet zomaar gekozen, het zijn precies de kleuren van de jurken van de prinsessen van Prinsessia.

P1020763Als iedereen een plekje heeft gevonden voor het podium worden we welkom geheten door Froukje de Both. Alle kinderen wachten natuurlijk op de echte prinsessen, maar eerst volgt nog wat informatie over de nieuwe tv-serie. Prinsessia is de nieuwe fictiereeks van Studio 100. Vijf prinsessen gaan – in een land hier ver vandaan – naar de prinsessenschool.

Ze krijgen les van juf Flora (Bettina Berger). Verder kom je in het kasteel nog kok Basiel (James Cooke) en lakei Kamiel (Dirk van Vaerenbergh) tegen. Wat de serie zo bijzonder maakt is dat deze veel humor, spanning en muziek bevat. Elke aflevering zingen de prinsessen een liedje dat aansluit bij het verhaal. Buiten de serie om zijn de dames van Prinsessia een meidengroep, die  deze zomer ook regelmatig te zien zijn in Plopsaland de Panne.

PrinsessiaAlle dametjes hebben zich niet voor niets netjes opgedoft, want juf Flora is ook van de partij en de jonge prinsesjes krijgen les in etiquette van deze echte lerares van de prinsessenschool. Als eerste leren de kinderen wuiven als een prinses. Wanneer deze les goed gaat leren ze ook nog eens hoe ze een echte buiging moeten maken! Je ziet de prinsesjes groeien van trots! En dan is het eindelijk zo ver. We gaan naar buiten, waar we prinsessen Roos, Linde, Violet, Iris en Madelief op wachten. De ohhh’s en ahh’s zijn niet van de lucht wanneer de prinsessen arriveren in een echte koets die getrokken wordt door paarden!

P1020730Na de nodige foto’s gaat iedereen naar binnen en treden de prinsessen van Prinsessia op.  De kinderen genieten volop wanneer de dames het nummer Prinsessia ten gehore brengen. Maar dat is nog niet alles… We krijgen de allereerste aflevering van Prinsessia te zien, die pas maandag 28 april te zien zal zijn op Zappelin. Zodra de begintune klinkt wordt het heel stil in de zaal en alle prinsessen luisteren en kijken ademloos naar deze aflevering. Een kwartier lang kun je een speld horen vallen, zo stil is het!

P1020832Studio 100 lijkt met Prinsessia weer een succesvolle serie aan hun repertoire toe te kunnen voegen. Prinsessen spreken tot de verbeelding (vooral bij jonge meisjes) en dankzij de verschillende karakters van de prinsessen is er altijd iemand met wie een kind zich kan identificeren. Door toevoeging van humor en spanning zullen ook veel jongens de serie wel willen kijken, al zullen ze daar niet altijd openlijk voor uit willen komen…

Prinsessia is vanaf maandag 28 april elke werkdag te zien op Zappelin (Nederland 3) om 7:45u en 12:30u
Nu al genieten van Prinsessia? Neem dan hier een kijkje!

Wie is wie?
Prinses Roos (roze jurk) is een slimme, lieve prinses die bij ruzies vaak als verzoenster optreedt.
Prinses Violet (blauwe jurk) is een stoere, avontuurlijke, sportieve prinses. Violet is nogal roekeloos.
Prinses Linde (groene jurk) is een heel ordelijke, perfectionistisch ingestelde prinses. Ze houdt van orde en netheid en haat vieze dingen!
Prinses Iris (oranje jurk) is een buitenbeentje. Zit altijd met haar neus in de boeken en is een beetje zweverig.
Prinses Madeliefje (gele jurk) is de naïeve prinses. Begrijpt alles verkeerd en is ook erg goedgelovig. Ze denkt ten onrechte dat ze heel creatief is.

P1020828

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Win kaartjes voor de musical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne [winactie]

Wil jij naar Plopsaland De Panne EN naar de Sneeuwwitje musical in het Studio 100 …

Share
Share