Zorro The Cronicles – De terugkeer [DVD-recensie]

In Zorro The Cronicles maak je kennis met de tiener Don Diego, die voor de grootste uitdaging van zijn leven staat als hij vecht voor gerechtigheid tegen tal van gewetenloze- en goed bewapende- tirannen! Gezeten op zijn bliksemsnelle paard Tornado trekt Zorro eropuit om onrecht en corruptie te bestrijden. Hij is altijd in het zwart gekleed en verbergt zijn gezicht achter een masker, zodat zijn ware identiteit slechts bij enkele vertrouwelingen bekend is….

Recensie
Na 5 jaar in Spanje te zijn geweest keert Don Diego terug naar zijn geliefde Californië. De wrede kapitein Monasterio zet de burgers van Los Angeles vreselijk onder druk. Hij laat ze hoge belastingen betalen en de mensen die dat niet kunnen betalen stopt hij in de gevangenis. De familie ‘La Vega’ kan het niet aanzien, maar wat kunnen ze doen tegen kapitein Monasterio en zijn grote leger?

Het lijkt alsof het Don Diego allemaal weinig interesseert, maar wat maar weinig mensen weten is dat hij zich gekleed in een zwarte cape en masker onder de naam Zorro wel degelijk inzet voor het volk. Hij krijgt daarbij hulp van zijn paard Tornado en zijn vriend Bernardo.

Ik weet nog goed dat mijn broer vroeger graag naar de ‘echte Zorro’ film keek. Nu is er een animatiefilm van Zorro uitgebracht. Waar voor de jonge kinderen de echte Zorro nog wat te spannend is, kunnen ze wel alvast genieten van de avonturen van ‘deze’ Zorro.

In de eerste aflevering maak je kennis met Zorro en ontmoet je zijn familie.Ook word meteen duidelijk wie kapitein Monasterio is. Deze wrede kapitein maakt het het volk in Los Angeles erg moeilijk. Maar gelukkig is er Zorro die op humoristische wijze kapitein Monasterio en zijn leger iedere keer te slim af is en het volk daardoor helpt.

 

Er word hier op de bank vreselijk gelachen! Mijn beide kinderen genieten zichtbaar van de capriolen die Zorro uit haalt. De mannen van het leger van Kapitein Monasterio zijn niet echt de slimsten dus ze trappen in iedere val die Zorro voor ze uitzet. Wat zorgt voor een vlinke dosis humor in de filmpjes. Maar dat sommige stukjes ook best een beetje spannend zijn is ook aan de gezichten van mijn kinderen af te lezen.

De dvd Zorro The Cronicles – de Terugkeer bevat 4 filmpjes die ieder 30 minuten duren. Mijn kinderen zouden er geen problemen mee hebben om ze alle 4 achter elkaar te zien, maar dat gaan we echt niet doen. Na 2 filmpjes is het tijd om even lekker naar buiten te gaan en bewaren we de andere filmpjes voor een andere keer. Mijn zoon geeft aan dat ik maar op moet schrijven dat hij Zorro een super coole held vind en dat hij erg heeft gelachen om de filmpjes!!

Zorro The Chronicles deel 1 – De terugkeer
DVD, 4 x 30 minuten, ,Just4Kids
Bestel deze dvd hier>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share