Epic Mickey 2 game

Gewapend met een verfborstel trekken Mickey en Oswald ten strijde om de mysterieuze daden van Dr. XXX te achterhalen. Het grote verschil met  Epic Mickey 1 (van twee jaar geleden) is dat je nu ook met Oswald aan de slag kan. De kompaan van Mickey helpt je soms computergestuurd, maar je kan er zelf ook mee aan de slag. Dat is in sommige gevallen zelfs noodzakelijk. Oswald heeft zeer specifieke kwaliteiten, zoals het kunnen vliegen door middel van zijn oren.

Recensie
Mijn zoon van 7 jaar vond het helemaal te gek dat hij Epic Mickey 2 – The power of 2 mocht gaan testen. Hij ging dan ook direct ijverig aan de slag met dit Wii-spel. In eerste instantie spoot hij overal verf op, waar hij maar kon. Hij vond dat zo leuk om te zien hoe dan alles veranderde. Spelenderwijs kwam hij steeds verder in het spel en ontdekte steeds meer dingen, wat hij allemaal kon doen. De gebruiksaanwijzing hoefde ik van hem niet voor te lezen, want hij vond het leuker om zelf alles te ontdekken. Ik weet niet hoe, maar hij vind inderdaad zelf uit hoe bepaalde dingen werken en wat je waar mee kunt doen. Ik denk dat dat ook komt dat kinderen vaak veel handiger in zulke computerspelletjes zijn dan volwassenen.

Het enige nadeel van dit spel vind ik dat er Engels wordt gesproken, met Nederlandse ondertiteling. Kinderen uit groep 3 kunnen nog niet alles lezen van wat er staat. Hierdoor missen ze bijvoorbeeld hints. Nou moet ik er wel bij zeggen dat mijn zoon daar weinig last van lijkt te hebben. Hij herkent de symbolen in de ondertiteling en weet op die manier of hij bijvoorbeeld op de A-knop van de afstandsbediening moet drukken. Maar wat er verder staat, kan hij nog niet allemaal lezen. En dat is best jammer. Het lijkt me juist leuker als kinderen ook het verhaal een beetje kunnen volgen. Het spel is bedoeld voor kinderen van 7 jaar en ouder en alleen al dat er gelezen moet worden, lijkt me dit terecht. Het is derhalve misschien nog wel leuker voor kinderen van 8 jaar en ouder. Zij kunnen echt zelf aan de gang!

Het spel is trouwens nog leuker als je het met z’n tweeën speelt. Zo kan de één Mickey zijn en de ander Oswald. Door samen te werken kom je verder in het spel én het is een stuk gezelliger om samen te spelen. Epic Mickey 2 is zeker een aanrader voor oudere kinderen, die alles zelf al kunnen lezen. Maar ook kinderen die nog niet alles zelf kunnen lezen, zullen veel plezier beleven aan dit spel.

Deze game is verkrijgbaar voor verschillende consoles, zoals Wii, XBOX, Playstation 3 en voor op de PC. Klik hier voor meer informatie>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De Smurfen 2 – De Gevangene van de Groene Steen [recensie]

Verhalen van de Smurfen zijn dingen die al een hele lange tijd terug gaan voor …

Share
Share