Oskar en de spenenastronaut

Op een dag krijgt Oskar een geheimzinnige brief, afkomstig van de maan. De spenenastronaut vraagt hem zijn speentje op te sturen, omdat Oskar eigenlijk al een hele grote jongen is. Wat nu?

Recensie
Oskar en de spenenastronaut is een leuk, spannend en behulpzaam boek voor alle kindjes die de speen gebruiken, maar er eigenlijk al te oud voor zijn. Bijna ieder ouder kent het wel; de speen! Eerst ben je er ontzettend blij mee, want de speen zorgt ervoor dat je kind er rustig van wordt. Maar dan komt er een moment, dat je kind echt te oud wordt voor de speen. En dan moet je de speen zien af te bouwen. En dat gaat niet altijd vanzelf. Of beter gezegd: dat kan zelfs nog een hele strijd worden

Wil je dat je kind van de speen afkomt, dan is Oskar en de spenenastronaut een leuk en ideaal boek. Het kan een goed hulpmiddel zijn, om je kind van de speen af te krijgen.

Mijn zoon heeft amper een speen gebruikt, dus dat was makkelijk. Maar mij dochter had vanaf de geboorte heel veel de speen nodig. Toen ze bijna een jaar was, vond ik dat ze van de speen af moest. Volgens de boekjes was de zuigbehoefte nou een stuk minder. En als je langer zou wachten, zou het afwennen een stuk moeilijker worden. Ze had de speen alleen nog als ze sliep, dus dat was makkelijk af te wennen, dacht ik. Maar niets bleek minder waar… Overdag ging het slapen zonder speen goed. Maar ’s avonds had ze echt een speen nodig, ze bleef maar huilen om de speen. Dus toen hebben we haar nog maar een tijdje alleen ’s avonds de speen gegeven bij het inslapen. En na een tijdje uitgelegd dat ze nu al zo groot was, dat ze geen speen meer nodig had. Of ze het toen daadwerkelijk heeft begrepen weet ik niet, maar vanaf die dag was ze in één keer af van de speen.

Oskar en de spenenastronaut is zeker het proberen waard om voor te lezen, als je wilt dat je kind geen speen meer gebruikt.

Oskar en de spenenastronaut – Marleen Hin & Julie Hendriks
Prentenboek, hardcover, 28 pagina’s, David & Goliath
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
In het bos van de luiaard
Ik wil een knuffel
Muis gaat naar de stad

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share