Waar is de fee? Zoekboek – recensie

Screenshot 2015-05-29 at 09.53.53Elke zomer logeert Meike bij haar oma. Die vertelt altijd prachtige verhalen over sprookjesfiguren. Dit jaar mag Meike mee op avontuur: oma heeft gehoord dat er feeën leven in het bos. Samen met oma’s trouwe hond Mitsy gaan ze op zoek. Ze zoeken overal, een hele dag en zelfs ook ’s nachts, maar Meike en haar oma zien niet één fee. Mitsy wel, maar wie luistert er naar haar?

Recensie
Eerder al hebben we het boek ‘Waar is de ridder?‘ gerecenseerd (klik hier voor de recensie). Daar waren ruim 100 ridders verstopt en het is een boek wat regelmatig meegaat wanneer we een autorit hebben, omdat het leuk blijft om alle ridders te zoeken.

Waar is de fee? is een even groot succes. Of misschien nog wel groter! Er zijn in ieder geval nog meer feeën verstopt, meer dan 150 maar liefst. En doordat de tekeningen niet zo ‘zoet’ en ‘roze’ zijn, is niet alleen mijn dochter enthousiast over het boek, maar ook haar tweelingbroer. Zoeken en speuren is dan ook heel leuk!

Screenshot 2015-05-29 at 10.36.35

Het boek is vierkant, wat wanneer je het openslaat enorm grote pagina’s geeft die een volledige afbeelding bevatten. Er hoort een verhaal bij, maar dat boeit mijn kinderen niet. Zij willen op zoek naar de feeën! De feeën zijn klein en sommigen zijn echt goed verstopt en die zie je niet zo snel. Wel zijn er allerlei andere schattige dingen te vinden, zoals lieve bosdiertjes en zijn de houdingen van de oma in het verhaal een bron van vermaak.

waar-is-de-fee-copyright-trotse-moeders

 

Wat zo slim gedaan is, is dat -wanneer het niet lukt om alle feeën te zien op de pagina’s- je ze kunt voelen. Alle feeën zijn namelijk in reliëf op de pagina geplaatst waardoor je door over de bladzijde te strijken met je vinger, de nog niet gevonden feetjes kunt traceren. Hiermee lukt het uiteindelijk om tot de 150 feeën te komen. Maar die kun je niet allemaal onthouden, dus ook dit boek zal nog vaak op de achterbank van de auto gebruikt worden om veel vermaak te bieden!

Waar is de fee? – Nick Harris
Bekijk op bol.comHardcover, zoekboek, 28 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

waar-is-de-fee-trotse-moeders

 

waarisderidder

 

Waar is de ridder? – Nick Harris
Zoekboek, 28 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel dit zoekboek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Cortex Challenge Geo

Geo-versie van het snelle hersentestspel Cortex! Stel je hersens op de proef in dit leuke …

Share
Share