Zwanger en Corona?

Er zijn cijfers bekend over Nederlandse vrouwen die zwanger waren en Corona kregen. De cijfers zijn gemeten in de periode tussen maart 2020 (het begin van de eerste golf) en augustus 2020.

Van de 376 zwangere vrouwen met Corona in die periode, moesten 62 vrouwen met Corona-klachten in het ziekenhuis worden opgenomen. Maar liefst 15 vrouwen kwamen op de intensive care terecht. Dat is in procenten beduidend meer dan de cijfers van niet-zwangere vrouwen in dezelfde leeftijd laten zien.

Op zich wel logisch wanneer je nagaat hoeveel extra werk je lichaam doet wanneer je zwanger bent. Je afweer is anders, de longcapaciteit en hartcapaciteit zijn anders.

Daarnaast is er bij een aanstaande moeder die besmet is met Covid-19 en daardoor bbijvoorbeeld beademd moet worden, een grote kans dat de baby vervroegd geboren wordt middels een keizersnee.

Het RIVM adviseert daarom alle zwangere vrouwen, of ze nu wel of geen onderliggende ziekten hebben, zich te laten vaccineren wanneer ze daarvoor opgeroepen worden. Bij voorkeur met een mRNA-vaccin (Pfizer of Moderna). Het is dus extra belangrijk om je huisarts te laten weten dat je zwanger bent.

 

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Leuke apps voor tijdens je zwangerschap

Je zwangerschap is een bijzondere en spannende tijd waarin er veel verandert. Een beetje extra …