SmartNOVA Babyfoon

De SmartNOVA Babyfoon wordt er gebruik gemaakt van CARE in plaats van DECT technologie. Er worden bij de veiligheid van DECT (DECT = Digital Enhanced Cordless Telecommunications, ook wel gebruikt bij draadloze telefonie) namelijk nog steeds vraagtekens geplaatst. Zolang er twijfel over bestaat, mijdt NOVA die technologie. NOVA ontwikkelde een stralingsvrij alternatief voor DECT: de CARE-technologie. CARE staat voor Cordless Anti-Radiation Environment. Dankzij die nieuwe technologie zoekt de babyfoon zelf een storingsvrij kanaal, zonder de schadelijke pulserende straling. CARE sluit maar liefst 98% van de straling bij DECT-babyfoons uit!

Bij het zien van deze babyfoons moet ik sterk denken aan een iPhone. Zelfde model, net iets dikker, maar zelfde soort strakke uitstraling. Nou hebben wij al een babyfoon, maar die gaat tijdelijk de kast in omdat wij dit nieuwe model babyfoon mogen testen. Voordat ik onze babyfoon weghaal, lees ik goed het bijgeleverde instructieboekje door. Het is geen moeilijke babyfoon, maar ik wil zeker weten dat ik alle functie gebruik en goed gebruik.

Zelf vind ik het fijn om een soort “ruis” te horen zodra de babyfoon aan staat. Voor mij het teken dat het apparaat werkt en ik dus ook mijn paar weken oude baby goed zal horen. Deze babyfoon heeft die “ruis” niet. De babyfoon slaat aan wanneer onze zoon huilt of geluidjes maakt en als hij stil is, is het apparaat ook muisstil. Dat is wennen en maakt mij de eerste dag wat onrustig. Gelukkig went dat snel en weet ik na een dag dat het apparaat prima de geluiden uit de slaapkamer van onze zoon oppikt.

Wat ik enorm fijn vind aan deze babyfoon, is de temperatuur indicatie en het lampje in de babyfoon. Daarmee zie ik, vanaf een afstand, precies wat er in beeld staat en weet ik dat ik iets aan de temperatuur moet doen of niet. Voor ons een belangrijke functie omdat ons kindje snel onder temperatuur heeft en de kamer dus sowieso wat warmer dient te zijn. Het werkt geruststellend en zorgt ervoor dat ik meer ontspannen beneden kan zitten. Op de babyunit zit een nachtlampje, wat betekent dat een extra lampje in de kamer aanzetten niet noodzakelijk is. Ook zit er een trilfunctie op de ouderunit en is er de mogelijkheid om tegen je kindje te praten via de ouderunit. Verder werkt het apparaat net zoals elke andere babyfoon en dat is prima. Het doet wat het moet doen: informatie door geven en zo ouders tot actie (of niet) over te laten gaan. De babyfoon heeft een bereik van 450 m en daar is niets aan gelogen. We testen de babyfoon op elk plek van het huis, lopen de straat op en gaan achter in de tuin staan. Waar we ook staan, het geluid blijft perfect. Het voldoet duidelijk aan de eisen en wensen die wij, als nieuwbakken ouders, stellen aan een babyfoon.

De kwaliteit van de babyfoon is ontzettend goed. Het is een lichtgewicht apparaat, het ziet er prachtig uit en omdat het klein en smal is, staat het niet in de weg. De babyfoon kost € 139,90 en is daarmee aan de dure kant. Ondanks de hoge prijs is het dat bedrag zeker waard. Het voldoet aan de eisen van een goede en fijne babyfoon, het uiterlijk is goed en de werking is perfect. Zelf vind ik het belangrijk een goede babyfoon te hebben, dus zou ik deze zelf zeker kopen of zoals nu blijven gebruiken. Deze babyfoon heeft rust gebracht, omdat het alle informatie geeft die voor ons belangrijk is. Daarmee is deze babyfoon voor mij een absoluut geslaagd product en ik vind het terecht dat het in België een Award heeft gewonnen voor baby product 2013.

Bestel dit product hier>>

Share

About Malu

lambertmalu@gmail.com'
Ik ben Malu, pedagoge en sinds januari 2013 moeder van een zoon. Samen met de liefste man van de wereld woon ik in Tiel. Lange strand of boswandelingen zijn activiteiten waar ik erg van geniet. Verder hou ik van gezelligheid en op stap gaan met vrienden, lekker op de bank genieten van een kop thee en goed boek of het schrijven van blogs.

Check Also

Smart Home in de babykamer? – Handige tips

Sta je op het punt om te beginnen met het inrichten van je babykamer? Overweeg …

Share
Share