Ziek [persoonlijke blog]

Het bloggen over onze tweeling doe ik onder andere om anderen een kijkje te geven in de keuken van een tweelinggezin. Natuurlijk is een tweeling hebben bijzonder en heb je vele mooie unieke momenten, maar er zijn ook vaak momenten dat je met je handen in het haar zit. Dat wij onszelf afvragen: Hoe doen anderen tweelingouders dat? Zo’n moment voel je meestal als je zelf minder fit bent, vermoeid bent of het even druk hebt. Dit blog is dan niet net als de eerder geschreven blogs over de leuke kant, maar een kant die voor iedereen herkenbaar zal zijn. De opmerking die je vaak krijgt: “je zult het wel druk hebben” is eigenlijk alleen op zulke situaties van toepassing, de rest is goed te doen!

care-2285_960_720Zelf ziek zijn is niet fijn. Een ziek kind is ook niet fijn. Maar een zieke tweeling is echt het toppunt van niet fijn. Mijn twee meiden zijn wel vaker snotterig, maar zodra er koorts bij komt kijken, duurt dit vaak minimaal een week voor we weer in rustiger vaarwater zitten. Ze lijken wat betreft precies op mij, zodra het vakantie is, is het weer raak. Zo ook afgelopen vakantie.

Daar waar iedereen gezellig uit kijkt naar de kerst en oudejaarsperikelen, zijn wij de vakantie gestart met één kind met koorts. Na 4 dagen was dit gelukkig over, maar ja, dan heb je er nog één. Die wisselt haar zus direct af, maar is gelijk een stuk zieker dan haar zus. Een longontsteking zo blijkt. We hadden gelijk een flashback naar vorig jaar, omdat we met haar zus op oudejaarsdag werden ontslagen uit het ziekenhuis. Zij had toen ook een longontsteking en moest zuurstof ondersteuning krijgen. Gelukkig zijn we er dit keer vroeg bij.

Daar waar de één vraagt om extra aandacht, extra knuffels en extra zorg, is de ander nog niet fit genoeg om hier niet om te vragen. Maar ook zijn ze nog te jong om hier nog geen strijd van te maken. Dus veel hangen en huilen bij mama en papa, kortom je hebt je handen vol overdag.

child-221069_960_720En dan heb je nog de nachten. Onze meiden slapen (beter) samen op één kamer. Maar deze vakantie worden ze veel wakker door hoesten en verstopte neuzen. Het er even uitpakken en troost laten vinden bij mama of papa is wat je ze gunt, maar de ander die op zo’n moment dan wakker wordt wil dat ook. Dan moet je als ouder een keus maken; allebei wakker, of allebei even laten huilen om niet de hele nacht bezig te zijn. Eigenlijk een onmogelijke keuze, maar na enkele (te) korte nachten, kies je dan toch eerder voor jezelf. Hoewel we best begrijpen dat de meiden anders verdienen, is het uit bed halen geen optie. Gelukkig slaat de antibiotica snel aan!

Maar dan…. Je raad het al, is ook onze weerstand te laag om niet geveld te worden. Eerst papa, daarna mama. Nu we allemaal weer aan de beurt zijn geweest hoop ik dat we de komende weken virus vrij doorkomen. Onze plannen om leuke dingen te doen in de vakantie zijn dus in het water gevallen en echt uitgerust weer beginnen na twee weken vakantie zat er ook niet in, maar gelukkig is het over 5 weken alweer vakantie. 😉 Dus dan hebben we weer alle tijd om leuke dingen te doen, want wat in het vat zit verzuurt niet!

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

About René Eindhoven

eindhovenrene@gmail.com'
Mijn naam is René en ik ben sinds december 2013 trotse moeder van een twee-eiïge meisjes tweeling. Ik werk in het basisonderwijs en ben getrouwd. Ik werk drie dagen en daarvan gaan de kinderen twee dagen naar een kinderdagverblijf.

Check Also

Het gevoel van thuis waar de kinderen kunnen doen en laten kunnen wat ze willen!

Op vakantie gaan met een gezin kan voor veel moeders een echte uitdaging zijn. Zo …