Harry Potter met een hakbijl

PublicDomainPictures / Pixabay

“Jordy, Harry Potter gebruikt een toverstok geen hakbijl!”
Maar zoon Jordy wou geen stomme toverstok, net als hij al een zwaard had, een pistool wil hij nu er een hakbijl bij hebben.
Hoe leg je zevenjarig kind het uit, terwijl hij eigenlijk over zijn toeren is, mokkend door de winkelstraten van Tilburg wandelt. ‘Stomme mama…’

Na een hele dag werken waren we nog even naar Tilburg gereden voor speciaal naar de carnaval winkel te gaan voor iets Harry Potter achtigs te vinden. Een zwarte cape had hij al van zijn vorig carnaval feest op school als Zorro. In de feestwinkel vond ik een typische Harry Potter brilletje, maar zelfs dat was eerst niet goedgekeurd door mijn jongste zoon. Een toverhoed kon hij ook niet naar zijn zin vinden. Een mooie met spinnenwebben erop, maar dat vond hij meer iets voor meisjes. Dan maar enkel dat Harry brilletje, voor een kleine twee euro dat maar dan meenemen, waarom was ik nu speciaal naar Tilburg gegaan? Waarom doe ik altijd weer die moeite voor zo’n thema chiro weekenden of nog erger eigenlijk op chiro kamp als de kinderen drie thema’s hebben, hier in ons gezin dus keer drie kinderen, we hebben al een verkleedkist vol verkleedspullen en nog moet je creatief zijn, als je weer een aankondiging krijgt te lezen als wat ze op weekend, kamp mee moeten nemen.

Politieman, gangster, gevechtssporter, koning, leger, als de Choco het aapje van de Jommeke boeken, cowgirl, space. Heel leuk allemaal, maar als je kind dat niet begrijpt, is het heel frustrerend. Dan heb ik eigenlijk weinig zin om nog me er zo voor in te zetten en toch iedere keer weer schrijf ik ze met alle plezier in voor zo’n weekend en natuurlijk het chiro kamp zelf. Wat gaat het van de zomer zijn? Jordy was dus de hele tijd boos, dan moet je er eigenlijk niet mee in discussie gaan.

We kwamen thuis, ik nam meteen de hele DVD collectie van alle Harry Potter films. “Kijk eens Jordy, zie je nu wel, Harry met een brilletje op, gewoon zwart haar. De anderen hebben toch ook geen hakbijl?” Héhé, Jordy zag dat de mama wel degelijk gelijk had, het was vergeten… Mhum ik zal hem dan ook maar vergeven. Volgende week gaat hij op chiro weekend, wat omgetoverd word in een Zweinstein weekend, de petoetjes (de kleinsten van de jeugdbeweging) wennen aan de tien dagen chiro kamp waar ze dan van de zomer naar toe kunnen gaan, met drie thema’s, mama bereid je maar alvast voor.

Share

About Sandra.S

sandra.schoute@telenet.be'
Hallo, ik ben Sandra 34jaar, en ik heb 3padjakkertjes Kelly(11) Jessy(8) en Jordy(7) ik werk 2.5dag per week in de thuiszorg. Mijn hobby's zijn hardlopen, mijn laptop en BlackBerry, vooral mailen, bloggen. tijdschriften lezen (geen roddelboekskes) fotografie en schrijven.

Check Also

Maak je eigen Harry Potter pennenbak met deze Ravensburger 3D puzzel

In deze “Corona-tijd” wordt er veel gepuzzeld, zie ik op de diverse sociale media. En …

Share
Share