Wiek heeft jarenlang zijn vader niet gekend. En dan opeens staat zijn vader voor de deur. Hij leert zijn vader kennen. Maar dan vertrekt zijn vader weer. Wiek laat het er niet bij zitten en gaat op zoek naar zijn vader.

Wiek!

Al zijn hele leven heeft Wiek het zonder vader moeten doen. Totdat zijn vader Frenk op een dag zomaar voor de deur staat. Nu kan Wiek eindelijk uitzoeken of hij meer op zijn moeder of op zijn vader lijkt. Als Frenk van de ene op de andere dag weer verdwenen is, laat Wiek het er niet bij zitten. Hij moet en zal zijn vader vinden en bedenkt een geniaal plan.

Recensie:
Wiek is een ontroerend boek, dat je niet meer wilt wegleggen tot je het hebt uitgelezen. Wiek woont alleen met zijn moeder zijn vader is verdwenen. Wiek verzint een reden waarom zijn vader er niet is. Hij verzin dat zijn vader op een eiland zit en er geen boot komt om hem te redden.

Maar op een dag staat zijn vader opeens voor de deur en komt weer bij hen wonen. Wiek  vind dit te gek en ontdekt allerlei gevoelens in zijn zoektocht naar zijn eigen identiteit. Op een dag gaat Wiek met papa naar de dierentuin. Wiek vraagt aan ze vader waarom de boot er zo lang over deed om hem te redden. Freng snapt er niks van, en Wiek voelt zich stom. Uiteindelijk snapt papa dat de boot heel belangrijk voor wiek is. Wiek is zo blij dat papa er weer is Frenk is de beste papa die er bestaat.

Toch kan Frenk niet blijven, Frenk kan namelijk niet zo lang opeen plek blijven. Frenk gaat er weer vandoor en belooft aan wiek dat hij snel weer terugkomt. Maar pappa kwam niet terug en Wiek gaat naar hem opzoek. Wiek mist papa zo erg hij wil voor zijn verjaardag dan ook maar twee dingen : een drumstel en zijn vader weer zien.

Als hij dan eindelijk jarig is krijgt hij een drumstel maar papa.. die is er niet. Wiek is heel blij met zijn drumstel maar ook wel een klein beetje verdrietig want zonder zijn vader is het toch niet zo leuk. De volgende dag word Wiek dan eindelijk opgebeld door papa. Papa feliciteert hem als nog met zijn verjaardag. En zegt dat hij een papa voor af en toe wil zijn. Dat vind Wiek een goed idee.  Zo komt toch nog alles goed!

Een leuk boek voor kinderen van 6 jaar, er worden veel gevoelens in het boek beschrijven die veel kinderen van die leeftijd vast en zeker zullen herkennen

Wiek! – Leuntje Aarnoutse
Prentenboek, hardcover, 115 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Het vervelende varken
Leon Gromt
Ik wil een knuffel

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …