Dankjewelalsjeblieft

dankjewelalsjeblieft1Nina is vaak brutaal of boos. Om de haverklap blaft ze haar mama en haar hond af.
Tot ze op een mooie middag in het wonderlijke circus van meneer Dankjewelalsjeblieft terechtkomt. Fijntjes brengen de keurige circusdirecteur en zijn medewerkers Nina beleefdheid bij.

Recensie
“HOEPEL OP, STOMME MAMA en IK HAAT JE” komen meteen op de eerste bladzijde van dit boek voor. Een lekkere binnenkomer dus en ik zie mijn man zijn wenkbrauwen fronsen. Willen we dit boek wel voorlezen? Ik besluit – mede door de titel van het boek – toch maar gewoon door te lezen. Al heeft mijn dochter “ik haat je” gelukkig nog nooit gezegd, voor dom of stom ben ik ook al eens uitgemaakt.

Nadat de lezer een goed beeld van Nina heeft gekregen, belandt ze al snel in het wonderlijke circus van meneer Dankjewelalsjeblieft. Hier merkt Nina al heel snel dat beleefdheidsvormen er toch echt bij horen. Want die lekkere suikerspin verdwijnt zo maar als ze er niet voor bedankt en bij de trapeze is ze erg blij dat twee sterke armen haar opvangen als ze door de lucht zweeft.

De magische circussfeer komt in Dankjewel alsjeblieft duidelijk naar voren in de prenten en je beleeft dit avontuur echt met Nina mee. Als ze vanuit het circus weer thuis komt, weet haar moeder niet wat ze hoort. Nina is zo aardig, zo beleefd…

Dankjewelalsjeblieft – Pierre Winters
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Clavis
Koop dit boek hier via Bol.com

Lees ook:
Dagboek van een Wombat
Draak Dries
Positief opvoeden met Triple P

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Bij ons in het circus

Bij ons in het circus is een vrolijk prentenboek waarin peuters kennismaken met de wereld …

Share
Share