Mrs Bridge

mrs-bridge-cover-trotse-moedersIndia Bridge is huisvrouw en moeder in een buitenwijk van Kansas City, waar zij haar drie kinderen opvoedt, het huishouden doet en haar echtgenoot Walter verzorgt. Ze winkelt, speelt bridge en gaat naar de country club. Ze merkt dat haar eigen dromen niet worden vervuld, maar ze kan niet bevatten waarom. Terwijl haar kinderen opgroeien en zich van haar vervreemden, stelt mevrouw Bridge – aardig en toch onverdraagzaam, rijk en toch eenvoudig – steeds vaker de vraag: wat is mijn plek in de wereld?

In een serie van komische, subtiele en verpletterende vertellingen legt Evan S. Connell de tegenstrijdigheden en de angst die een leven van comfort kunnen overschaduwen perfect vast.

Recensie

Mrs. Bridge is al in 1959 geschreven door Evan S. Connell en 10 jaar later schreef hij Mr. Bridge. Ik heb beide boeken gelezen. En beide boeken heb ik met evenveel genoegen gelezen.

Screenshot 2015-02-09 at 07.17.38

Het is nauwelijks voor te stellen dat er tien jaar tussen beide boeken zit. De boeken zijn prima los van elkaar te lezen, maar samen geven ze een prachtig, ingetogen beeld van een huwelijk, van een periode in de geschiedenis en van de onuitgesproken emoties in een gezin.

Screenshot 2015-02-09 at 07.18.17

Mrs. Bridge is een vrouw die zich in haar gedrag beperkt tot wat ze denkt dat de omgeving (echtgenoot, kinderen, personeel, countryclub leden, vriendinnen) van haar verwachten. Van binnen zit er echter veel meer in haar dan ze laat merken en naarmate ze ouder wordt, voelt ze daardoor steeds meer een leegte die niet meer op te vullen lijkt.

Screenshot 2015-02-09 at 07.17.58

Toch is het geen triest boek; het is zo afstandelijk geschreven dat je letterlijk van enige afstand meekijkt. In korte stukjes, ieder voorzien van een eigen titel, worden situaties uit het leven van Mrs Bridge verteld. Erg bijzonder om zo een heel leven en een heel tijdsbeeld in te zien.

Mrs Bridge – Evan S. Connell
Bekijk op bol.comPaperback, 240 pagina’s, uitgeverij Lebowski
Bestel dit boek hier >>>>

Mr Bridge – Evan S. Connell
Bekijk op bol.comPaperback, 343 pagina’s, uitgeverij Lebowski
Bestel dit boek hier >>>>

mr-mrs-bridge-copyright-trotse-moeders-1

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De heks van Limbricht

Mijn 15-jarige dochter is geïnteresseerd in boeken die een stuk waargebeurde geschiedenis bevatten. Waar ze …