Gouden Penseel 2015 voor Alice Hoogstad

alice-hoogstad-trotse-moedersHet Gouden Penseel, de prijs voor het kinderboek met de beste illustraties, is dit jaar toegekend aan Alice Hoogstad. Zij kreeg in het Rijksmuseum in Amsterdam de prijs uitgereikt voor haar tekeningen in Monsterboek.

monsterboek-1-122x150Volgens de jury vertelt Monsterboek niet zozeer een verhaal, maar laat het een “optische ontwikkeling” zien. “Dit breed opgevatte, royale boek zonder woorden gaat vooral over kijken.” In het prentenboek loopt een meisje met krijtjes door een zwart-witte stad. In kleur tekent ze wonderlijke monsters, die één voor één tot leven komen en in de stad een chaos veroorzaken.

monsterboek-zilveren-griffel-copyright-trotse-moeders-1-660x330

cover-is-er-dan-niemand-boos-trotse-moedersHet Gulden Palet, de bekroning voor het werk van een buitenlandse illustrator, gaat naar de Fransman Marc Boutavant voor zijn tekeningen in Is er dan niemand boos? van Toon Tellegen, die korte verhaaltjes schreef over dieren in een bos. “Het landschap, de bomen en de holen: de hele entourage van de dieren speelt een belangrijke rol en is door de tekenaar subtiel uitgewerkt”, vindt de jury.

 

Monsterboek bestel je hier >>>>

Is er dan niemand boos? bestel je hier >>>>

Lees hier eerdere berichten (o.a. recensie) op Trotse Moeders over Monsterboek >>>>

is-er-dan-niemand-boos-copyright-trotse-moeders

Lees hier onze recensie van Is er dan niemand boos? >>>>

 

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Op een ochtend – vroeg in de zomer [recensie]

In deze bundel met nieuwe verhalen over de eekhoorn, de mier en de andere dieren …

Share
Share