De financiële puzzel van een alleenstaande moeder

Daar sta je dan ineens, in je eentje met 1 of 2 kinderen om voor te zorgen. Je houdt zielsveel van ze, en je zult er alles aan doen om ze een onbezorgd en gelukkig leven te bezorgen. Om wat voor rede dan ook ben je van een gelukkig stel en compleet gezin veranderd in een alleenstaande moeder. Dat het leven van een alleenstaande moeder erg lastig kan zijn, hoef ik niet meer uit te leggen, dat weten we inmiddels. Het leven als moeder op zich is soms als erg moeilijk. Afhankelijk van je eigen situatie, werk, geen werk of weinig werk kan het in financieel opzicht soms al helemaal een grote puzzel zijn. De vaak weinig positieve berichten over het economisch klimaat maakt het er niet rooskleuriger op. Gelukkig zijn er vele voor de hand liggende en minder voor de hand liggende dingen waar je veel geld op kunt besparen, zodat je aan het eind van de maand nog een beetje geld overhoudt in plaats van andersom.

Tip 1: de boodschappen
Bij het boodschappen doen valt vaak veel winst te behalen. Veel mensen zijn geneigd om automatisch voor alle A-merken te gaan, dat is toch gewoon beter en lekkerder? Dit is vaak een grote misvatting. Uiteraard zijn er bij bepaalde producten wel degelijk verschillen in smaak of kwaliteit, maar veel vaker, zit er bijna geen verschil tussen. Zaken als chips, crackers, koekjes, snoep, frisdrank (sommige) kun je vaak vele malen goedkoper krijgen als je voor het huismerk gaat. Vaak proef je weinig tot geen verschil tussen een degelijk huismerk en een vergelijkbaar product van een A-merk. Veel mensen willen hier gewoonweg niet aan geloven en houden stug vol dat A-merken per definitie beter zijn dan huismerken. Misschien dat de gedachte dat heel veel huismerkproducten uit exact dezelfde fabriek als A-merken komt helpt. Het scheelt al gauw vele euro’s per boodschap, en al helemaal als je dit op maand/jaar basis bekijkt. Geloof je het niet ? Doe maar eens wat research op internet.

Tip 2: de verzekeringen
Een ander aspect waar veel op bespaard kan worden zijn verzekeringen. Tegenwoordig kun je je overal voor of tegen verzekeren en verschillen de prijzen vaak gigantisch. Er zijn nu eenmaal een aantal zaken waar je je gewoon beter wel voor kunt verzekeren, en dan kun je maar beter kijken naar de beste deal. Een goede verzekering voor een aantal zaken is gewoon erg belangrijk. Je inboedel verzekeren, reisverzekeringen, autoverzekeringen, allemaal zaken die je beter wel kunt doen. Het mooie is dat er nu een speciale autoverzekering voor vrouwen is, inclusief handtasdekking. Ga dus even kijken wat je kunt besparen met de Onna Onna autoverzekering.

Tip 3: de energiekosten
De klassieker, bespaar op je energiekosten! Vaak zijn mensen geneigd om in de winter de verwarming fors aan te zetten, om het binnen lekker warm te maken. Vervolgens lopen ze dan met de blote voeten, een hemdje en een korte broek door het huis, zonde! Trek een lekkere warme trui aan in huis, een broek en dikke sokken of sloffen. Zet s’ nachts de verwarming uit, of laag en koop een goede thermostaat waarmee je programma’s in kunt stellen. Zo is je huis ’s morgens lekker warm voor bij het ontbijt, maar gaat de verwarming om 8 uur weer uit, en gaat die pas weer aan als de eerste persoon binnenkomt. Veel mensen denken, ach wat scheelt dat nou. Als je dat eens gaat uitrekenen op jaarbasis of over meerdere jaren, ben je ineens niet meer te beroerd om een trui aan te trekken.

Gelukkig is de lijst onuitputbaar en als je een beetje creatief na gaat denken kan je al vele euro’s per dag besparen. Dit zal het leven als (alleenstaande) moeder op financieel vlak al een stukje gemakkelijker maken.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Energie besparen in de keuken, zo doe je dat!

Het leven is al duur genoeg en door die almaar stijgende energieprijzen dreigen veel huishoudens …

Share
Share