Hoe is de nieuwe CD van de nieuwe K3? [recensie]

eerste-cd-k3-bericht-copyright-trotse-moeders-110.000 Luchtballonnen – de debuutplaat van de nieuwe K3 –wordt een dubbel CD bestaande uit één full cd met 12 gloednieuwe K3-nummers + een best of met de 12 grootste hits uitde K3-geschiedenis, ingezongen door Klaasje, Hanne en Marthe.

Recensie
Eindelijk is het dan zover: de nieuwe CD van de nieuwe K3 kan beluisterd worden. Tot vandaag moesten we het doen met de 6 liedjes die in de finale van K3 zoekt K3 gezongen zijn, maar die zijn niet allemaal door Hanne, Marthe en Klaasje ingezongen natuurlijk. En deze CD’s wel. En daarom waren wij, en met ons vele andere K3 fans, erg benieuwd!

nieuwe-cd-nieuwe-k3-recensie-copyright-trotse-moeders-3

10.000 luchtballonnen heet de nieuwe dubbel-CD. Nou, dat liedje kunnen we inmiddels allemaal wel meezingen! Op één van de twee CD’s staan 12 bekende hits, maar wij beginnen met de CD met nieuwe liedjes. De eerste 6 kennen we al en zingen we vrolijk mee. Ze klinken uiteraard anders dan op de video’s van de 6 liedjes, en dat is logisch. Nu worden ze gezongen door de nieuwe K3!

nieuwe-cd-nieuwe-k3-recensie-copyright-trotse-moeders-4

De zes liedjes die we nog niet eerder gehoord hebben, zijn ook allemaal “echte K3 liedjes”. Gezellige melodieën, veel samenzang en af en toe afwisselend solo-stukken. Luchtige teksten en allemaal een ander ritme en een ander onderwerp. Na de CD een paar keer gehoord te hebben, vind ik ‘Do do do you love’ me echt een heel leuk liedje, mijn dochter blijft bij ‘Jij bent de bom’ en allemaal blijven we de titelsong ‘10.000 luchtballonnen’ ook erg mooi vinden. En wanneer ik vraag welk liedje ze het minst leuk vinden, kunnen ze er geen opnoemen. “Ze zijn allemaal leuk, mama”, en dat vind ik ook!

nieuwe-cd-nieuwe-k3-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Dan komt CD 1 aan de beurt. Toen in de vorige K3, Kathleen opgevolgd werd door Josje, bleven Karen en Kristel natuurlijk nog steeds deel uitmaken van K3. Er is toen ook een CD uitgekomen met 12 bekende liedjes en de stem van Josje was de enige nieuwe en dus ook het enige waar we even aan moesten wennen, vooral omdat ze niet Vlaams is.

Deze K3 bestaat uit drie nieuwe meisjes: Hanne, Marthe en Klaasje en hun stemmen zijn erg mooi, maar wel anders dan die van hun voorgangers. Toch klinkt de CD met de grootste hits erg vertrouwd en wanneer de drie meisjes samen zingen, klinkt het vrijwel hetzelfde. Bij de solo-stukjes hoor je echt wel verschil. Niet dat het minder mooi is, Marthe, Hanne en Klaasje hebben prachtige stemmen, het is alleen even wennen. Leuk is het om nu al te kunnen horen wie er zingt. Wanneer je K3 zoekt K3 gevolgd hebt, hoef je ze niet te zien, om te horen welke stem bij Marthe hoort, welke van Klaasje is en wat Hanne zingt.

nieuwe-cd-nieuwe-k3-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Bij het voor de tweede keer beluisteren, vallen de verschillen al minder op, en genieten we gewoon van de bekende liedjes en bij de derde (en volgende….) keren, hebben we het niet meer over de nieuwe K3, maar gewoon over K3.

Met deze dubbel-CD hebben Klaasje, Hanne en Marthe bewezen dat ze samen prima K3 zijn. En dus zal ik in het vervolg bij artikelen over K3 het niet meer over “de nieuwe K3” hebben. K3 is nu gewoon K3 en we hebben allemaal genoten van hun eerste dubbel CD!

k3-hanne-marthe-klaasje-cd-trotse-moeders10.000 luchtballonnen – K3
2 discs, 2 x 12 liedjes, Studio 100
Bestel deze dubbel-CD hier >>>>

Om te zien welke liedjes er op de CD’s staan, klik hier >>>>

Voor de tekst van 10.000 luchtballonnen, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Dit is de nieuwe K3 (spoiler alert!)

Heb je nog niet naar de finale van K2 zoekt K3 gekeken? Lees dan niet …