Ik ben Ik

Screenshot 2014-01-31 at 16.35.33Ik ben ik van Susi Weigel en Mira Lobe is een vrolijk peuterboek. Het gaat over een beestje die niet weet wie hij is. Hij gaat langs allerlei dieren om erachter te komen wat voor dier híj nou is. Aan de hand van vergelijkingen bekijkt hij, wat voor beest hij kan zijn. Een paard,  omdat hij zo’n lange staart heeft? Of een vis, omdat hij zo’n mooie felle kleuren heeft?

Het verhaal is eigenlijk een heel lang gedicht. Zelf vind ik het altijd prettig om op die manier voor te lezen. Je komt in een bepaald ritme en ook mijn dochtertje van bijna drie vindt het altijd erg leuk wanneer ik haar rijmpjes en korte gedichten voorlees.
Maar een leuk verhaal is niet het enige wat dit boekje te bieden heeft! Nee, in de omslag staat precies hoe je een Ik ben Ik beestje kan maken. Met de naaimachine ging ik aan de slag, maar met de hand naaien gaat veel sneller. (Tenzij je extreem handig bent met de naaimachine)

Screenshot 2014-01-31 at 16.34.07Een leuk detail is nog dat de ene bladzijde zwart wit is en de volgende pagina weer gekleurd. Dit boek heeft echt een origineel verhaal, mooie illustraties en leest soepel weg.
Wanneer je je kindje echt een plezier wil doen is het wel een boek dat over een bestaande knuffel gaat voorlezen. Zo heeft mijn dochter een Dikkie Dik knuffel en pakt ze die wanneer ik weer een verhaal daaruit voorlees. Maar wat is nou leuker dan mama aan de slag zien gaan en dan zo’n gezellig zelfgemaakt knuffeltje te hebben. Mijn dochtertje vindt dit geweldig, want zoals het boek ook vertelt: er is echt geen enkele andere Ik ben Ik!

Ik ben Ik – S.Weigel & M. Lobe
Kinderboek, hardcover, 40 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Francis Boersma

francisboersma@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van 2 (Inèz), ik heb psychologie gestudeerd. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik bezig met een van mijn hobbies.

Check Also

Win kaartjes voor de musical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne [winactie]

Wil jij naar Plopsaland De Panne EN naar de Sneeuwwitje musical in het Studio 100 …

Share
Share