The imaginary world of… [Nederlandse editie]

the imaginary world ofBedenk je eigen wereld!
In The imaginary world of… vraagt Keri Smith je om iets nieuws te verzinnen: een unieke wereld, helemaal volgens jouw eigen idee. Je start door een lijst aan te leggen met alles wat je raakt: voorwerpen, kleuren, vormen, materialen, herinneringen, plaatsen en mensen. Deze items zijn de bouwstenen voor je eigen fantasiewereld. Je kunt nu je eigen unieke wereld creëren met zelfverzonnen landschappen, plaatsnamen, plattegronden, valuta, logo’s, voedsel en geschiedenis.

Recensie:
Toen we hier in huis dit boek in het pakket met recensieproducten zagen zitten sprongen we alle twee een gat in de lucht. Wauw! Een boek van Keri Smith, of zoals mijn dochter het noemt “een werkboek!” De boeken van Keri Smith zijn hier dus niet onbekend. Na The imaginary world of...enthousiaste verhalen van mijn zus, begon ik zelf ook in Wreck this journal en This is not a book. Al snel vulden de pagina’s zich en werden mijn boeken dikker en dikker.

Inmiddels heb ik drie Nederlandse boeken vol, staan er Engelse versies deels ingevuld in de kast en is het virus overgeslagen op mijn dochter. Die heeft al haar eigen Wretch this journal. Beiden wilden we dit boek heel erg graag hebben. Uiteindelijk heb ik besloten dat dit maar een cadeautje voor mijzelf was, aangezien er heel veel andere spullen voor haar in het pakket zaten. Tja, je moet soms keuzes maken…

The imaginary world of… [Nederlandse editie] is een boek met opvallend veel lege ruimtes. Dit komt omdat je deze zelf moet invullen. In het begin zullen boekliefhebbers toch even over een drempel heen moeten om zomaar te gaan plakken en schrijven in een boek. Het moge duidelijk zijn dat ik dat stadium al lang ben gepasseerd. Ik begin daarom direct in dit boek en het begin van mijn lijst met alles wat mij bezig houdt is er.

Er komen nog altijd nieuwe dingen bij, want probeer maar achter elkaar eens alle dingen te benoemen die je raken. Je zult altijd wat vergeten en gelukkig is dat helemaal niet erg. Mijn lijst groeit dus nog steeds gestaag. Maar inmiddels heb ik het boek van voor naar achteren bekeken en zijn de eerste opdrachten gemaakt. Zo ben ik aan de slag gegaan met bijvoorbeeld de valuta van mijn eigen wereld en ook heb ik de naam voor mijn wereld al klaar liggen: Strandinavië!

The imaginary world of... (4)
Dit is een combinatie van strand en Scandinavië, twee werelden die mij raken en wat een bepaalde rust met zich mee brengt bij mij. Het is dan ook niet vreemd dat mijn valuta strandgerelateerd is.

Voorlopig kan ik weer uren en uren vooruit met dit schitterende boek. Het ziet er nu nog netjes uit, maar dat zal ongetwijfeld veranderen in de loop der tijd. Dat is The imaginary world of... (3)iets wat er gewoon bij hoort. Het voordeel van dit boek is dat je eindelijk eens je fantasie de vrije loop kunt laten en je ideeën over hoe het er in de wereld aan toe moet gaan kunt toepassen. Want “de wereld waarin wij leven” is een onderwerp waar iedereen wel iets over te zeggen heeft.

We weten allemaal wel wat we graag anders zouden willen zien. Helaas hebben we op veel dingen geen invloed, maar in The imaginary world of… dus wel! Hier ontwikkel jij je eigen wereld met alles wat je lief is. Er is wel één klein dingetje dat ik met je moet delen: eenmaal begonnen aan een boek van Keri Smith is verslavend: zeer verslavend! Zeg dus niet dat ik je niet gewaarschuwd heb…

The imaginary world of… [Nederlandse editie] – Keri Smith
Bekijk op bol.comLifestyle/Creatief, paperback, 181 pagina’s, Unieboek Spectrum
Bestel dit boek hier >>>>

 

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …