De brief voor de koning – klassieker van Tonke Dragt

Een jonge held. Een belangrijke opdracht. Een ongelooflijk avontuur.

Tiuri verbreekt de regels, die bepalen dat hij met niemand mag praten in de nacht voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Hij opent de deur.

Het verzoek dat hem wordt gedaan blijkt een heel gevaarlijke opdracht. Tiuri wordt achtervolgd door boosaardige Rode Ruiters, die hem met de dood bedreigen. Maar hij is vast van plan de uiterst belangrijke brief bij koning Unauwen te bezorgen. De Zwarte Ridder met het Witte Schild heeft niet voor niets zijn leven gegeven…

De brief voor de koning werd bekroond met de Prijs voor het Beste Kinderboek van het Jaar 1963, en met de Griffel der Griffels 1955–2004. In 1976 werd aan Tonke Dragt de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur toegekend.

Mening
Ik vind dit werkelijk een schitterend boek. Het taalgebruik is zo mooi, zo rijk. Het verhaal is spannend en avontuurlijk. Ik ben zelf helaas geen beelddenker, maar kinderen (en volwassenen) die dat wel zijn, zullen een kleurrijk verhaal lezen, vol mooie gesprekken en gedachten. Rode ridders, blauwe rivieren, complotten, moord, een opdracht, geheimen…. alles heeft dit boek in zich. Een klassieker die in geen enkele boekenkast zou mogen ontbreken. De maximale score van 5 sterren voor deze parel!

De brief voor de koning – Tonke Dragt
Hardcover, 480 pagina´s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …

Share
Share