Op missie in Moskou

Op missie in MoskouGi-ga-geitenkaas! Toen Speurneus Teus laatst op een geheime missie naar Moskou moest, vroeg hij mij om mee te gaan. We gingen voor een beroemde kunstverzamelaar op zoek naar zeven zeldzame poppetjes die samen een Matroesjka vormen. Zo raakten we verzeild in een super spannend avontuur  … Samen met een gids kwamen we als twee ware schatzoekers langs de beroemdste straten en gebouwen van de Russische hoofdstad. Maar onze gids, de mysterieuze Katrina Beduvelova, bleek een duister geheim te verbergen … 

geronimoRecensie:
Zodra mijn dochter het boek Op missie in Moskou ziet, grijpt ze deze voor mijn neus weg en begint er direct in te lezen. De boeken van Geronimo Stilton zijn bij haar erg geliefd, dus een straf is het zeker niet dat we hiervan een recensie-exemplaar hebben gekregen.

Het duurt niet lang of mijn meisje begint hardop te lachen. Tussen haar lachbuien door verteld ze mij wat er zo grappig is. “Geronimo krijgt een opdracht van opa… Russisch leren… Het zijn maar 101 boeken die hij uit zijn hoofd moet leren!” Als een echte juf draait ze het boek om en laat mij het bijbehorende plaatje zien. Daarna gaat ze snel verder met lezen, nog nagniffelend van het werk dat Geronimo heeft te doen.

Op missie in Moskou (3)Al snel begint een spannend avontuur want Geronimo moet met zijn vriend Speurneus Teus mee naar Rusland voor een zeer geheime missie. Zijn maatje wil hem mee hebben omdat hij Russisch kan… Nou ja, gaat leren. Je snapt al, dat zal voor hilarische situaties gaan zorgen aangezien Geronimo nog geen woord Russisch heeft geleerd. Sterker nog, hij komt er pas in Rusland achter dat ze een ander alfabet gebruiken dan wij gewend zijn. Het Cyrillisch alfabet bevat rare tekens die soms wel op letters van ons lijken, maar dan iets heel anders betekenen.

Geronimo en Speurneus Teus moeten op zoek naar een Matroesjka. Zeven poppetjes die bij elkaar horen en – van klein naar groot – in elkaar passen. Zal het hen lukken deze missie tot een geslaagd einde te brengen?

Op missie in Moskou (4)Op missie in Moskou is wederom een spannend en grappig verhaal van Geronimo Stilton. De speelse lay-out van De wakkere Muis maken het boek erg aantrekkelijk voor jonge lezers. Zelfs kinderen die niet echt leesfanaten zijn, zullen dit boek wel interessant vinden. Veel gekleurde prenten, een groot letterformaat en op elke bladzijde zie je wel woorden in diverse kleuren gedrukt in een grappig lettertype.

Nog een leuk extraatje aan dit boek is dat kinderen ongemerkt eigenlijk ook wat leren over Rusland. Zo leren ze het verhaal achter de Matroesjka’s, worden de belangrijkste trekpleisters zoals het Kremlin, de Pokrovkathedraal en het Rode Plein genoemd, inclusief leuke wetenswaardigheden. Op missie in Moskou (2)Na het lezen van dit boek zijn kinderen dus niet alleen heel wat leeskilometers verder, maar ook hebben ze weer wat geleerd over een deel van de wereld. De boeken van Geronimo Stilton zijn leuk voor jongens en voor meiden!

Op missie in Moskou – Geronimo Stilton
Leesboek 7 – 9 jaar, 128 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …

Share
Share