Ik weet alleen mijn naam nog

Wanneer een buurvrouw merkt dat een kleuter en een 12-weken-oude baby alleen in een huis zitten, breekt er een hele moeilijke tijd aan. Zowel voor het achtergebleven gezin in Londen die geen idee hebben waar moeder Eloïse is, als voor Eloïse zelf, die zich helemaal niets herinnert…. Ik weet alleen mijn naam nog is een boek wat echt anders dan anders is!

Het verhaal
Hoe goed ken je je partner echt?

Een vrouw wordt wakker op een strand, haar lichaam zit onder de schrammen en blauwe plekken. Ze heeft geen idee wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Ze wordt opgevangen door vreemden en probeert er stapje voor stapje achter te komen wat er is gebeurd.

Een man krijgt een telefoontje: zijn vrouw is weg en heeft hun baby en hun peuter alleen achtergelaten. Haar auto staat op de oprit en haar mobieltje, portemonnee en paspoort liggen nog thuis. Er zijn geen sporen van inbraak of geweld. Maar er is wel met de babycamera’s geknoeid – iemand hield hen in de gaten.

Dit overkomt een jong gezin in Londen. Er wordt een landelijke zoekactie georganiseerd. Elke aanwijzing die de politie vindt, wijst erop dat iemand liegt. De radeloze echtgenoot, de verwarde vrouw of een lachende derde? Niemand weet het antwoord op de vraag: waar is Eloïse?

Mijn mening
Er staan allerlei lovende recensies op de achterkant van dit boek en hoewel ik zelf ook echt onder de indruk ben van Ik weet alleen mijn naam nog, doen ze het verhaal enorm tekort. Het verhaal zoals hierboven omschreven (informatie ook overgenomen van de achterkant) is niet het enige waar het boek over gaat. Ook de titel is vreemd gekozen. Maar goed, dat zijn de voor- en de achterkant van het boek en de inhoud is echt top!

Ik begon al met schrijven dat dit een boek is wat echt anders dan anders is. Ik ga er inhoudelijk niets over vertellen, omdat dat echt jammer zou zijn, maar wanneer je -net zoals ik- denkt dat het verhaal redelijk voorspelbaar is, kom je bedrogen uit. Er zit echt een heel indrukwekkend verhaal onder.

Wat mij betreft is Ik weet alleen mijn naam nog een echte aanrader die indruk maakt. Denk alleen niet een doorsnee boek in handen te hebben. Deze blijft na afloop hangen! En het maakt me benieuwd naar andere boeken van Carolyn Jess-Cooke!

Ik weet alleen mijn naam nog – C.J. Cooke
Paperback, 350 pagina’s, uitgeverij HarperCollins
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Het eiland

Zo af en toe word ik extra verrast door een uitgever. Zo kreeg ik laatst …

Share
Share