Prinses Dommelijntje

Zelfs de allermooiste sprookjesprinsessen moeten ’s avonds gewoon naar bed. Maar wat als een prinsesje niet kan slapen? Gelukkig staat iedereen klaar om haar te helpen. Alles wordt geprobeerd: schaapjes tellen, verhaaltjes voorlezen, slaapliedjes zingen. Maar niets werkt. Wie zal erin slagen de prinses te laten slapen?

Een sfeervol boek over prinsessenproblemen, die opvallend herkenbaar blijken te zijn. Dit boek is niet alleen voor jong en oud gemaakt, maar ook dóór jong en oud gemaakt. An voegde kindertekeningen van haar dochtertje Louise toe. Het resultaat is een magische sprookjeswereld, voor kinderen vanaf 4 jaar.

Recensie
Prinses Dommelijntje
is een prachtig sprookjesboek, over een prinses die niet kan slapen. De koning looft een beloning uit, voor degene die de prinses kan laten slapen. Veel, héél veel mensen proberen om de prinses te laten slapen. Maar het lukt niemand. Tenminste niemand? Uiteindelijk is er een prins, die wél weet hoe de prinses kan slapen. Wil je weten hoe? Dan moet je dit boek lezen.

Prinses Dommelijntje zal zeker aanslaan bij kinderen. Het sprookjesachtig verhaal, de illustraties én de herkenbaarheid van niet kunnen slapen, zorgen ervoor dat Prinses Dommelijntje een schitterend boek is. Een sprookjesverhaal, vol fantasie. Een sprookje wat zo in het Sprookjesbos van de Efteling zou kunnen staan. Mijn kinderen van 2 jaar en 5  jaar, vinden dit boek allebei erg leuk. Vooral alle trucjes om de prinses te laten slapen, vinden ze erg leuk.

Persoonlijk vind ik het heel erg leuk, dat An tekeningen van haar dochter in het boek heeft verwerkt. Origineel en ook nog eens hele mooie tekeningen! Louise gaat later vast in de voetsporen van haar moeder treden. Jammer vind ik, dat de leeftijd van Louise er niet bij vermeld is. Juist omdat tekeningen van haar erin zijn verwerkt, zou dit leuk zijn om te weten. Wat mij betreft had Louise alles kunnen tekenen, voor het boek. Dan zou het boek, vast net zo mooi geworden zijn, als het nu is!

Prinses Dommelijntje – An Leysen
Prentenboek, hardcover, 28 pagina’s, Clavis

Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees meer:
Prinses Arabella vindt een ei
Prinsessen zijn niet perfect
De prinses van ver

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share