Tijd voor elkaar

vrijend stelIk zit door de stoom boven mijn kop thee te staren. En opeens slaat de schrik me om mijn hart. Noortje is alweer zes maanden en in die tijd hebben Frank en ik één keer gevreeën. Natuurlijk die eerste maand moet je er niet aan denken. Het is allemaal te veel beschadigd daar beneden, beurs, gevoelig en ingeknipt. Tenminste dat is bij mij zo. De eerste weken dacht ik dat ik nooit meer zou kunnen vrijen. Alles deed me zeer. Zo’n knip met hechting is ook geen sinecure. Na ongeveer twee maanden durfde ik het wel weer aan. De intimiteit was fijn.

Maar nu zijn we weer vier maanden verder en hebben we maar erg weinig tijd voor elkaar. De dagen vliegen voorbij. Werken, snel Noortje halen, koken, afwassen, Noortje in bed leggen en dan plof ik op de bank. Te moe om boe of bah te zeggen. Als Frank met Noortje thuis is, werk ik langer door om wat extra uurtjes te kunnen maken en ben dan vaak helemaal afgedraaid als ik thuiskom. En de dagen dat ik met haar thuis ben, vraagt ze zoveel aandacht, dat ik geen minuut voor mezelf heb. Soms ben ik zelfs liever op mijn werk. Hoe schuldig ik me over die gedachte ook kan voelen.

Hoe doen andere moeders dat toch? Ogenschijnlijk loopt in andere gezinnen alles op rolletjes. Net maar even met Els, Carla en Maureen gebeld. En dat is dus ogenschijnlijk. Het loopt nergens op rolletjes! Oké, Els vrijt nog wel, maar praten doen ze helemaal niet meer. Carla is nog geen avond uit geweest zonder de baby. En Maureen zit precies hetzelfde als ik, komt niet aan praten of aan seks toe. Zij heeft vooral de angst dat de baby gaat krijsen net als de slaapkamer gaat stomen en dan doet ze liever maar helemaal niks.

210th boxNu vertelde Els dat zij van een vriendin had gehoord over een nieuw concept, een spannende box. Die box is bedoeld om de communicatie en de intimiteit tussen de partners te vergroten. Ze wist niet alle details, maar die vriendin van haar was er lyrisch over. Ze gingen eens per week een uitdaging uit die box aan. Er zitten kennelijk opdrachtkaartjes in. En veel erotische accessoires. Zou ik dat durven? Frank zal het zeker leuk vinden. Oh ja, wat zei Els nu? De seks van die vriendin was in jaren niet meer zo spannend geweest. Zal ik het doen? Ik ga eens kijken op www.210th.com.

Tips voor jullie in het eerste halfjaar

  1. Zorg dat je regelmatig een oppas hebt en ga samen uit. Dit is de eerste stap in loslaten. Een oppas kan ook prima voor je kleintje zorgen en je zult je kleintje stukje bij beetje steeds verder de wijde wereld in moeten laten gaan.
  2. Zorg daarnaast ook voor tijd voor elkaar. Plan één avond van de week om samen later te eten, als de kleine al slaapt. Wijntje erbij, geen tv aan en lekker kletsen samen.
  3. Ga samen sporten, er zijn sportscholen met crèche. Een uurtje kan je kleintje makkelijk aan. Jullie hebben dan tijd voor jezelf en elkaar.
  4. Zorg voor voldoende intimiteit. Schaf bijvoorbeeld een van de spannende boxen van www.210th.com aan. Extra stijlvolle speeltjes in de slaapkamer zijn altijd fijn. En daarnaast word je uitgedaagd verdiepende opdrachten uit te voeren!
  5. Durf ook een nachtje samen weg te gaan. Er is altijd wel een ouder, zus, broer, vriend, vriendin die het heel leuk vindt quality time met jullie kleintje te hebben.
  6. Geniet van het hier en nu. Geniet van je kleintje als je met hem of haar bent en geniet van je werk. Het is zoals het is, probeer dat te accepteren.
  7. Laat vaker de boel de boel en neem alle tijd voor je kleintje. Die was komt wel weer.

Lees meer van Francis Notten op haar persoonlijke blog>>

Lees ook:
Moeders en sex
Het liefdeshormoon
Rel om spraakmakend ondergoed

About Francis Notten

srockland@210th.com'

Check Also

3x een sterke relatie als je jonge kinderen hebt

Bij de komst van de kinderen verander je. Mentaal en lichamelijk. Dat geldt ook voor …