Woezel & Pip – Op zoek naar de sloddervos!

woezel-pip-sloddervos-recensie-copyright-trotse-moeders-1Verrassing! Charlie, het kleine neefje van Woezel en Pip komt logeren. De Wijze Varen is bijna jarig, dus het is groot feest! Maar dan blijkt het cadeau spoorloos verdwenen. Komt het soms door… de Sloddervos? Die pakt alles wat je niet opruimt, heeft de Wijze Varen gezegd. Woezel en Pip geloven er niks van. Maar er verdwijnen steeds meer spullen. Bestaat hij dan toch…? Zonder cadeau is het geen feest. Samen met hun vriendjes gaan Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos.

Recensie
Woezel en Pip, de twee hondjes die Guusje Nederhorst creëerde voordat ze veel te jong overleed, maken iedere dag nog nieuwe fans. Ook voor hele jonge kinderen zijn deze twee hondjes vriendjes, die in de veilige wereld van de Tovertuin onschuldige avonturen beleven, die dingen meemaken die voor kinderen herkenbaar zijn en die bovenal vriendelijk en vrolijk zijn.

woezel-pip-sloddervos-boek-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Ook mijn kinderen zijn opgegroeid met Woezel en Pip. En zijn nog steeds fan. Met name de jongste twee, spelen nog regelmatig met het Woezel & Pip kwartet en de boeken die ik eindeloos voorlas, werden toen de kinderen zelf leerden lezen weer opnieuw uit de boekenkast gehaald.

woezel-pip-sloddervos-boek-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Toen ze hoorden dat er een echte film kwam over Woezel en Pip, zeiden ze direct daar ook heen te willen. De trailer is al meerdere malen bekeken! Toen het nieuwe boek van Woezel en Pip bezorgd werd, was het dan ook niet vreemd dat ze direct enthousiast werden: “mama, wil je deze voorlezen?“. Nou, dat wil mama wel, ik geniet namelijk zelf ook van de verhalen van Woezel & Pip!

woezel-pip-sloddervos-boek-recensie-copyright-trotse-moeders-8

Dit boek is aanzienlijk dikker dan de andere boeken die we hebben en de verhalen bevatten erg veel tekst. Ook is het beduidend spannender dan de andere verhalen. Voor jonge kinderen misschien zelfs een beetje tè spannend! Ook de plaatjes zijn soms vrij ‘eng’, donker en spannende afbeeldingen. Goed dus om in de gaten te houden of je kindje er niet bang van wordt!

woezel-pip-sloddervos-boek-recensie-copyright-trotse-moeders-6 woezel-pip-sloddervos-boek-recensie-copyright-trotse-moeders-7

Verder is het een heerlijk verhaal! En opvoedkundig ook nog eens handig, want welk gezin heeft er nu geen sloddervos (of meerdere…) in huis 😉

woezel-pip-sloddervos-boek-recensie-copyright-trotse-moeders-3 woezel-pip-sloddervos-boek-recensie-copyright-trotse-moeders-9

Toen het boek uit was, is mijn dochter het meteen nog een keer gaan lezen. Voor haar is het duidelijk niet meer te spannend, want ze leest steeds een hoofdstuk voordat ze gaat slapen. Het boek is het “boek bij de film”. Er is een echt bioscoopfilm gemaakt van Woezel & Pip op zoek naar de sloddervos. Voor een recensie van deze film, klik hier >>>>

Woezel & Pip – Op zoek naar de sloddervos! – Guusje Nederhorst
Hardcover, 112 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

woezel-pip-sloddervos-boek-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share