Seizoenen

Lente, zomer, herfst en winter. Een knop en een zwaluw, een asperge en een aardbei, een geur en een allergie, een vertrek en een ontsnapping, een droogte en een brand, een camping en een mug … Dit wonderlijke doe-boek legt verrassende verbanden tussen allerlei voorwerpen, gebeurtenissen en gevoelens uit de vier seizoenen.

Dit boek geeft stof tot nadenken en is een lust voor het oog!

Recensie:
“Wanneer ik dit boek voor de eerste keer opensla weet ik even niet wat ik er mee moet. Op elke pagina staat een zeefdruk. Waarvan staat er in grote letters boven geschreven. Maar als ik even verder kijk zie ik dat naast elkaar liggende prenten verband met elkaar houden. Bij sommige voorbeelden is dat heel opvallend. Een geur en een allergie, dat is vrij logisch. Over andere dingen moet ik meer nadenken. Een tekort en kastanjes? Maar als ik de prenten goed bekijk zie ik dat een man tekort aan brandhout heeft en dat kastanjes in een korf met vuur worden gedaan. De gekleurde zeefdrukken goed bekijken is dus zeker van belang!

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar en zal hen zeker stimuleren na te denken over de verbanden in het boek. Wellicht dat je als ouder zo nu en dan even moet helpen met brainstormen, want sommige dingen vond ik zelf vrij lastig te ontdekken.

Een geschikt cadeau voor kinderen die veel vragen hebben en het leuk vinden om even te puzzelen over bepaalde raadsels. ”

Seizoenen – Blexbolex
Doe-boek, Hardcover, 204 pagina’s, Clavis
Bestel hier via Bol.com >>>

Lees ook:
Rupsen horen poepen
Van boomklimmers tot slaapkoppen
Klieder, klodder, klaar

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Klik! Foto-Doe-Boek voor kids

Olaf de fotograaf en zijn hulpje Gustaf de muis verklappen in dit boek al hun …