Het Tempelkookboek Kinderen – Lekker en gezond koken voor je kind

cover tempel kookboek

In Het Tempelkookboek Kinderen gaat het om het bereiden van gezonde maaltijden, in het bijzonder voor kinderen. Het centrale begrip is detoxen, het ontgiften van je menu en koken met gezonde ingrediënten.

image Al snel in Het Tempel kookboek Kinderen onderkent de auteur dat kinderen niet altijd de makkelijkste eters zijn door expliciet te benoemen dat volgens haar kinderen meer openstaan voor eten en nieuwe dingen proberen als je ze ook betrekt bij het kiezen van de maaltijden, boodschappen doen en koken. Ik kan me alles voorstellen bij die stelling, maar weet ook uit ervaring dat dit echt niet altijd op gaat.

Mijn persoonlijke ervaring, met dochters van 12 en 8 jaar, heeft me geleerd dat ook leeftijd daarbij een rol speelt. Ik liet mijn kleuters gezellig meehelpen met koken, maar dat garandeerde nog niet dat ze ook lekker gingen proeven. Hoe ouder de dames werden, hoe meer ze openstonden voor nieuwe dingen. Maar goed, bij anderen kan dat natuurlijk heel anders uitpakken.

image
Het Tempelkookboek Kinderen
is ingedeeld naar zogenaamde eetmomenten: ontbijt, lunch thuis, avondeten, tussendoortjes, mee naar school, drinken en feestjes. Ieder onderdeel begint met wat korte informatie over het eetmoment, gevolgd door een aantal recepten.

Ik heb persoonlijk wat gemengde gevoelens bij die informatieblokjes. De ene keer is het leuke informatie, zoals over ontbijtgewoontes in andere landen, maar andere keren bevat het vooral de mening van de auteur. Natuurlijk past en hoort die mening bij het concept van het boek, waarin het gaat om gezonde voeding, maar persoonlijk ben ik bij een kookboek toch meer geïnteresseerd in de recepten dan in de mening van de auteur of samensteller. Ik sla die stukjes daarom maar over.

image
De recepten zelf vind ik duidelijk: een korte inleiding, de benodigdheden en de bereidingswijze, geïllustreerd met aanlokkelijke foto’s. De bereidingswijze is helder en ook in de praktijk goed te volgen. Wat ik zelf nog wel mis is een indicatie hoe lang de bereiding ongeveer duurt, dan kan je op voorhand wat beter inschatten of je receptkeuze realistisch is voor een drukke dag na het werk.

image
Misschien hoort ook dat bij het concept van Het Tempelkookboek Kinderen, want Jacqueline van Lieshout geeft in het begin ook aan dat als je echt goed en gezond wilt eten je daar ook tijd in moet (willen) investeren. Desondanks staan het boel recepten die er lekker uitzien en zeker de moeite waard zijn om uit te proberen!

Jacqueline van Lieshout, de auteur, is voedingsexpert en detoxcoach. Ze heeft meer boeken geschreven over gezonde voeding. De meer theoretische achtergronden van de recepten in Het Tempelkookboek Kinderen zijn te lezen in haar eerdere boek ‘Van gifbelt naar tempel – kinderen‘.

Het Tempelkookboek Kinderen – Jacqueline van Lieshout
Bekijk op bol.comKookboek, paperback, 176 pagina’s, Kosmos Uitgevers
Bestel dit boek hier >>>>

image

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Elke dag lekker koken

Elke dag lekker koken….  Het klinkt als een goed voornemen voor 2022 😉 Elke dag …