Ricki and the Flash, film met Meryl Streep en haar dochter, nu op DVD en BluRay [recensie]

Screenshot 2016-03-30 at 13.33.08In Ricki and the Flash, van de Oscar-winnende regisseur Jonathan Demme en de Academy Award-bekroonde scenarioschrijfster Diablo Cody, zie je Meryl Streep als nooit tevoren in de rol van hardrockzangeres en -gitariste Ricki Rendazzo. Ricki liet ooit haar gezin in de steek om rockster te worden en bewandelde zo een levenspad dat niet echt over rozen ging. Nu ze ouder is, keert ze terug naar haar gezin en krijgt ze de kans om alles weer goed te maken.

Recensie
Ik ben niet zo snel “fan” van iemand. Maar ik ben wel “fan” van Meryl Streep. Ik vind haar zo enorm veelzijdig en talentvol. Ze kan de meest uiteenlopende personages met zoveel overtuiging neerzetten, dat het ongelooflijk geloofwaardig is.

Fan zijn van Meryl Streep betekent voor mij niet automatisch dat ik ook alle films waarin zij acteert, goed vind. Tot nu toe vond ik wel in alle films waarin zij speelt, haar spel fantastisch, maar er zitten helaas wel een aantal “mindere” films tussen. Zo niet Ricki and the Flash! Dit is gewoon een heerlijke film waarin niet alleen zij, maar ook haar biologische dochter Mamie Gummer (die in de film haar dochter speelt), prima acteren. En Meryl Streep laat horen dat ze meer kan dan acteren: ze zingt zelf bij alle optredens van haar band “The Flash”.

Meryl Streep;Rick Springfield

Meryl Streep speelt in Ricky and the Flash de rol van Linda, een moeder van twee kinderen die een carrière als rock-zangeres ambieert. Ze heeft haar kinderen bij vader (prima rol van Kevin Kline) achtergelaten, die inmiddels hertrouwd is, een goede baan heeft en een dito huis. Linda werkt in een supermarkt om het hoofd boven water te houden.

In de film keert Linda terug naar het huis waar haar ex woont, omdat het met haar dochter niet goed gaat. Vanuit het zelfgekozen leven als zangeres een enorme stap, vooral omdat ze nauwelijks contact met haar kinderen heeft gehad sinds ze weg is gegaan.

Julie (Mamie Gummer) and Ricki (Meryl Streep) in TriStar Pictures' RICKI AND THE FLASH.

Voor meer informatie over de film zelf, kun je het verslag van het bioscoopbezoek hier lezen >>>>

Ik vind dit echt een heerlijke film die de moeite waard is om meerdere keren te bekijken. Een aanrader dus om op DVD of Bluray in huis te halen!

Hieronder de links naar de DVD en naar de Bluray versie van Ricki and the Flash:

De film duurt 97 minuten en wordt uitgegeven door Sony Pictures Home Entertainment

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De beste muziek voor een orgasme [top 10]

Lijstjes…. we hebben er al een flink aantal gepubliceerd omdat ze zo leuk kunnen zijn. …

Share
Share