Het meisje en de pony

het meisje en de ponySoms is één blik genoeg.
Dan herken je elkaar
En is het voor altijd…

Een eenvoudig verhaal over houden van voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder.

Recensie
Eigenlijk kan ik heel kort en bondig over dit prentenboek zijn. Dit is gewoon een super leuk boek voor peuter – en kleuter meisjes. Het verhaal is lief en de prenten zijn schattig. Dit is heel kort door de bocht en hiermee doe ik Guido van Genechten echt tekort.het meisje en de pony 3

Guido van Genechten heeft zowel de tekst geschreven als de prenten geschilderd. Dat de prenten geschilderd zijn, kan je goed zien. De prenten zijn wat grover. Maar eigenlijk valt dat alleen op als je wat beter kijkt. Mijn dochter van 5 jaar let daar natuurlijk helemaal niet op. Haar vallen wel de vele details op in de prenten. Vooral de pagina’s waar het meisje gras gaat plukken voor het paard, valt in de smaak. Niet alleen zijn de hoofdpersonen goed in beeld, maar je kan hier allerlei lieveheersbeestjes ontdekken tussen het gras.

Mijn dochter is zelf ook dol op paarden. Ik wil haast zeggen: “welk meisje niet?”. Hierdoor is Het meisje en de pony een boek dat een grote groep meisjes aan zal spreken. In dit boek krijg je te maken met een verdrietige pony. Hij heeft alles maar toch is hij verdrietig. Totdat het meisje hem dagelijks gaat bezoeken en ze vrienden worden. Een zoet maar herkenbaar verhaal voor peuters en kleuters dat over aandacht en vriendschap gaat. Bij ons is het boek al tig keer voorgelezen; het boekje ligt ondertussen standaard naast het bed van mijn dochter zodat we het elke dag even kunnen lezen.

het meisje en de pony 2

Conclusie: met deze schrijver en dit onderwerp een zeer veilige en geweldige keuze om cadeau te doen. Dit prentenboek zal bij heel veel meisjes erg in de smaak vallen.

Het meisje en de pony – Guido van Genechten
Bekijk op bol.comPrentenboek, hardcover, 25 pagina’s, uitgeverij Clavis
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …